ARAD. În sala Concordia a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” s-a lansat, vineri seara, volumul „Costumul de epocă”, autor Ion Mânzatu – fost regizor al Teatrului de Stat din Arad, în perioada 1994-1999, precum și director Teatrului de Marionete, în perioada 1995-1998.
Prof. Florin Didilescu, directorul Bibliotecii arădene, și gazdă a evenimentului, a deschis prezentările cu aprecierea că „regizorul Mânzatu revine, după 20 de ani, la Arad să se confrunte cu sine”
Jurnalistul Ovidiu Balint mărturisește că Ion Mânzatu „este unul dintre cei mai spectaculoși oameni pe care i-am întâlnit” iar „faptul că revine după atâția ani cu o carte de publicistică m-a surprins dar și m-a bucurat”. „Am citit cartea. Are verb, are mesaj, are tot ce-i trebuie. Se vede că este un scris muncit. L-am văzut ca regizor – era extem de precis – și se vede asta și în ceea ce scrie”, a concluzionat Balint.
„Am fost și eu surprins pentru că, efectiv, nu știam că Mânzatu scrie” – și-a început comentariul profesorul și ziaristul Lajos Notaros. „Fiecare cuvânt-titlu este o idee. Nu avem de-a face cu o simplă jurnalistică ci un început de filosofie” iar mesajul său ar fi că „este o carte care trebuia scrisă și care merită să fie citită”.
„Cartea asta nu vreau să fie decât ca un martos” a spus autorul arătându-se, la rândul lui, surprins de vorbele frumoase la adresa volumului. „Eu nu știu dacă sunt talentat, dacă sunt valoros, singurul lucru pe care îl cultiv cu încăpățânare este meseria” – a mărturisit Ion Mânzatu, precizând că „în carte vreau să spun că viața arată altfel, după mintea mea”.
Cu repetiție
„Costumul de epocă” a fost lansat și aseară, la Clubul Grand Bulevard. Doar că, de această dată, Ovidiu Balint a avut rolul de gazdă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!