Doi candidaţi s-au înscris la cel de al doilea concurs pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. Două nume surpriză: dr. Mirandolina Prişcă şi dr. Teodora Olariu!
Dr. Prişcă a mai fost director general al Spitalului Judeţean, în perioada 2005-2006. Din 2006 până în 2009 a fost manager al aceluiaşi spital iar între anii 2009-2011 a deţinut funcţia de director medical. Din 2011 până în prezent este coordonator al Programului Naţional de Sănătate HIV-SIDA la nivelul judeţului Arad.
Dr. Teodora Olariu este cea care a condus noul Spital Judeţean imediat după unificarea cu Municipalul şi Maternul. Ea a venit în fotoliul de manager de la conducerea Spitalului Municipal, la cârma căruia s-a aflat din decembrie 2002. A rămas la conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad până la 30 aprilie 2015, când i-a expirat contractul de management. S-a înscris la primul concurs organizat la început de noiembrie 2015, pentru ocuparea postului de manager, însă a obţinut doar nota 4.40 la proba scrisă, fiind eliminată din competiţie. Recunoaşte acum că nu a prea avut timp să înveţe legile din bibliografie, însă de data aceasta se simte mult mai determinată.
Ce spune Adrian Ţolea, preşedinte interimar al Consiliului Judeţean despre acest concurs? „Mă bucur că de data aceasta sunt doi candidaţi, şi nu o singură persoană, că există competiţie. Sper ca una dintre cele două persoane să devină manager începând cu ianuarie 2016. Semnalul pe care l-am dat privind schimbarea în spital vreau să continue şi să punem în aplicare strategia pe sănătate care a fost adoptată în unanimitate de Consiliul Judeţean.”
„Pur şi simplu”
Ştim cine sunt cele două candidate, să vedem ce le-a mânat în luptă. Dr. Mirandolina Prişcă a declarat pentru Jurnal arădean/ Aradon: „Pur şi simplu îndeplinesc condiţiile şi, având în vedere că din echipa de conducere fac parte oameni formaţi de mine, am luat această decizie. M-am gândit că, împreună, putem face ceva pentru Spitalul Judeţean. Încă mai avem putere de muncă. Nu am nimic de comentat până nu vom depăşi momentul examenului, care nu e deloc uşor, este foarte serios.”
„Obligaţie morală”
De cealaltă parte, dr. Teodora Olariu a explicat pentru Jurnal arădean/ Aradon: „Am experienţă, rezultatele s-au văzut. Eu, când am preluat ambele spitale, le-am preluat cu probleme foarte mari şi am reuşit să le aduc pe o cale bună. La fostul Spital Municipal am adus un profit de 19 miliarde de lei şi am dat toate drepturile salariaţilor. Am adus Computerul Tomograf în Arad, printr-un proiect pe care l-am început încă de când eram la Municipal. Se ştie foarte bine cum arăta înainte Spitalul Judeţean şi se poate vedea cum arată acum. Când am preluat Spitalul Judeţean, acesta avea datorii de 168 de miliarde de lei, iar după un an de la preluare am recuperat datoriile şi am reuşit să duc spitalul pe profit. Gândindu-mă că am făcut faţă acestor probleme, am considerat că e oportun să conduc în continuare spitalul până când va fi acreditat. Eu, împreună cu echipa cu care am lucrat, am început procedura acreditării, 75% din ea e făcută şi… vreau să termin ce am început. E o obligaţie morală pe care o am, pentru a încheia acreditarea şi a lăsa spitalul în condiţii cât se poate de bune bune.”
Calendar
Concursul pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad se va desfăşura la Consiliul Judeţean Arad. Prima probă e programată luni, 21 decembrie 2015, de la ora 12.00. Susţinerea proiectului de management/ interviul va avea loc o săptămână mai târziu, pe 28 decembrie. Rezultatele finale se vor anunţa la 30 decembrie. Numirea managerului spitalului e programată pentru 7 ianuarie 2016.
Citiți principiile noastre de moderare aici!