Sfânta Liturghie a fost săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.
Cuvântul de învăţătură a fost pus sub titlul „Ramuri şi flori” (cf.citirilor scripturistice ale praznicului: Filip. 4; Ioan 12), potrivit numirii sărbătorii, simbolurilor acestora de tărie şi frumuseţe, arătând virtuţile pe care creştinii trebuie să le dovedească pentru primirea Mântuitorului în suflete. Sfintele citiri din zilele următoare ca şi cele premergătoare, istorisesc despre primirile pe care Mântuitorul le-a avut din partea celor din vremea Sa. Unii cu devotament, alţii cu nepăsare. Cei nevinovaţi, copiii şi cei în floarea vieţii, dau pilda cea mai grăitoare pentru recunoaşterea mesianităţii Mântuitorului. Cazania zilei îndeamnă la adevărata pregătire pentru primirea Sfintei Împărtăşanii spre a avea parte, desigur, de dobândirea Ierusalimului ceresc, a spus Ierarhul.
La inițiativa părintelui diacon Laviniu Morariu, dirijorul Coralei Arhiepiscopale Arad și membru al Corului Academic al Filarmonicii de stat Arad, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei, a avut loc o premieră muzicală. Corul Academic a dat răspunsurile la Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur, sub îndrumarea dirijorului doctor Robert Daniel Rădoiaș. Credincioșii prezenți în număr mare au avut bucuria duhovnicească de a asculta armonizarea compozitorului Gheorghe Cucu – o abordare mai puțin cunoscută a cântării corale bisericești.
La finalul slujbei, ierarhul a adresat cuvânt de mulțumire și de apreciere dirijorilor și coriștilor, subliniind munca depusă pentru realizarea acestui eveniment.
Credincioşii prezenţi, la ieşirea din sfânta biserică, au primit ramuri de salcie care au fost sfinţite.
Protos. Dr. Iustin Popovici
Citiți principiile noastre de moderare aici!