IUSTIN CIONCA: Pace, da, liniște, nu. Dimpotrivă, este o neliniște sănătoasă, în sensul că e o perioadă agitată, cu multe proiecte noi și unele în curs de finalizare. Și să vă dau exemple concrete, din ultimele trei luni. Am semnat contractul pentru proiectarea Complexului Matern-Pediatrie, proiectul cel mai important pentru următorii patru ani. Am intrat în Consiliul Județean cu proiectul de modernizare a Ambulatoriului la Spitalul Județean (unde vrem să cumpărăm aparatură în valoare de 12,4 milioane lei, inclusiv un nou RMN). Am inaugurat noul Spital de Oncologie și am început lucrările de modernizare a clădirii fostului Spital Municipal, un monument istoric, cel mai vechi spital din Arad. În domeniul infrastructurii rutiere, am legat cele două maluri ale Mureșului prin podul nou între Fântânele și Vladimirescu, care va întregi inelul de centură al municipiului Arad. Am obținut finanțarea pentru modernizarea unui drum istoric în județul Arad, Drumul Regelui, prin care legăm județul nostru de județul Hunedoara, printr-o șosea de bună calitate. Am turnat primul strat de asfalt pe cea mai mare parte a drumului Seleuș-Șicula și am finalizat podul de la Tauț, peste Valea Cigherului. Lucrăm la drumul Lipova-limită județ Timiș, care aduce mai aproape de autostradă locuitorii de pe Valea Mureșului. Suntem în lucru cu drumul județean Mâsca-Măderat-Arăneag. Și încă un lucru important, Consiliul Județean a contribuit masiv la modernizarea unor școli din județ, prin dotarea a peste 190 de săli de clasă cu echipamente IT. Am finalizat licitația pentru 24 de microbuze electrice și contractul a fost semnat în această săptămână. Și tot în această săptămână am desemnat câștigătorii care vor livra mobilierul nou în peste 100 de săli de clasă din județ. Deci, revenind la întrebarea dvs., după alegeri nu a fost o perioadă de liniște la Consiliul Județean, ci am continuat să muncim așa cum am făcut-o și înainte de alegeri, fiindcă arădenii au decis să aibă încredere în administrația PNL și să ne permită să ne continuăm proiectele.
I.C: E vorba de milioane de euro, dar cum vin așa și pleacă înspre firmele care execută lucrările. Mai mult, în cazul șoselei de centură, Consiliul Județean plătește în avans facturile în locul statului și urmează să recuperăm bani, ulterior, ca șantierul să poată avansa.
I.C.: Nu. În această săptămână semnăm cel mai mare contract din România pentru realizarea rețelei de cicloturism din vestul țării, care va include și județul Arad (1729 km de piste în patru județe). Acestea sunt piste pentru cicloturism cu un regim special și le vom realiza din fonduri europene. În paralel, în județul Arad apar deja alte zeci de kilometri de piste noi, la Vladimirescu, Horia, Agrișu Mare, Zimandu Nou, pe centura de est a municipiului și suntem în proiectare cu pista de la Sâmbăteni până la Ghioroc. Primăriile vor investi în următorii ani în pistele de biciclete pentru că în mediul rural arădenii se deplasează mult mai ușor și mai rapid cu bicicleta. Dacă ne gândim bine, bicicleta face parte din cultura locului și e o bucurie să vezi, de exemplu, o sută de copii care se duc cu bicicleta la școală la Semlac și adaugă astfel încă un element la frumusețea copilăriei lor.
I.C.: Orice vom face în această toamnă vom fi acuzați din nou că muncim datorită campaniei electorale, fiindcă, să nu uităm, vor fi alegeri pentru Parlament și președintele României. Pe mine mă interesează mai puțin aceste acuzații, muncim pentru că proiectele trebuie continuate, nu putem face pauză înainte de alegeri să nu deranjăm imaginația unora. Urmează să deschidem șantierele pe drumurile din nordul județului, să finalizăm centura de est a municipiului Arad, să avansăm cu proiectarea tehnică la Complexul Matern Pediatrie, pe lângă toate celelalte proiecte pe care vi le-am enumerat acum și care nu pot fi puse în așteptare. Sper că tot în această toamnă vom fi invitați la pornirea gazului la Frumușeni, la finalizarea lucrărilor de la turlele Cetății din Ineu, la modernizarea primilor km ai celor 43 de străzi modernizate la Pecica prin Programul Național „Anghel Saligny”, la începerea lucrărilor de extindere a rețelei de canalizare și modernizarea sistemului de iluminat public în Curtici, dar și la finalizarea modernizării școlii „Sfânta Ana” la Sântana sau a centrului de aport voluntar din oraș. Vedeți, așadar, că administrațiile PNL lucrează intens și în județ și vă reamintesc că de când sunt președinte al Consiliului Județean Arad, noi am cofinanțat peste 2500 de proiecte punctuale de dezvoltare în localitățile din județ. Astea sunt toate realizări, sunt fapte, nu povești.
I.C.: Cu toții avem așteptări de la noii primari, dar în ce mă privește, eu aștept cu interes, în primul rând, proiectele la Nădlac, un oraș unde a reușit să câștige Mircea Onea și la Moneasa, unde în sfârșit, prin Doru Miron, avem un primar tânăr de la care ne dorim cu toții să vedem un plan coerent de dezvoltare a localității Moneasa ca stațiune, și nu ca o comună mică de la marginea județului. Eu le doresc succes tuturor celor care își încep sau își continuă mandatul și o spun din nou: dezvoltarea oricărei localități se poate realiza doar în parteneriat cu Consiliul Județean Arad, pentru că avem aici oameni bine pregătiți în scrierea și implementarea proiectelor europene, în gestionarea investițiilor și experiența lor poate fi utilă și primarilor mai noi sau mai vechi.
Trimite articolul
XNe.ai mintit ca stropiti de tantari, nu se vede nici un rezultat ! Nu putem lucra in gradini, nu putem uda florile, nu putem sta pe terasa, nu putem lasa un geam deschis sa aerisim locuinta, cainii saracii se scarpina non stop… Ati dat numai la voi acasa ?? Nu stati niciunul in zona UTA ?? Sa va fie rusine !
Pune un semafor la Calea Radnei cu Renasterii, traseaza benzile de circulatie, mai ales la sensurile giratorii, astupa gropile si refa la nivel capacele de canale de pe strazi in care dai zilnic… alumga cersetorii din fata magazinelor sa putem intra si iesi in liniste, fa parcari supraetajate pune politia locala sa.si faca treaba si sa amendeze si sa inlature pe cei care parcheaza la colturile strazilor si obstructioneaza vizibilitatea…etc
-
Nu de CJA depind problemele semnalate , ci de CLM (Primarie). Acolo – slaba miscare. Eu as adauga si masticul deteriorat de langa liniile de tramvai, ca poti ca sa-ti faci roti patrate la masina.
Cat despre “Oncologie” – cacealma politica. Fara dotari, inaugurata festiv.
Iar despre investitii industriale majore, zero.
Bla-bla-bla .
Proiecte avem cu toții, cu realizările stăm mai prost .
Mai ales cu cele utile și funcționale.
Avem facem construim dar nu ați făcut nimic numai promisiuni de furăciuni și de minciuni suntem sătui