Președintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar consideră că adoptarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului ar fi condus „la un adevărat dezastru pentru județul Arad”. Deputatul social-democrat susține că „dacă ar fi întrunit majoritatea, votul PNL, USR și al celorlalte partide din Opoziție, ar fi condus la blocarea investițiilor la nivelul județului, derulate de actualul Guvern prin Programul Național de Dezvoltare Locală și prin Fondul de Dezvoltare și Investiții”. De asemenea, Căprar spune că „arădenii ar fi pierdut toate beneficiile programate de guvern privind pensiile și salariile”.
Investiții de 500 de milioane
„Dacă moțiunea de cenzură ar fi trecut, toate proiectele din Arad privind infrastructura rutieră, de utilități publice, din sănătate și educație ar fi fost sistate. E vorba de investiții de peste 500 de milioane de lei, iar multe dintre aceste proiecte aparțin chiar primarilor liberali. Deci, când au votat moțiunea, parlamentarii PNL au votat împotriva propriilor primari și împotriva arădenilor care trebuie să beneficieze de aceste investiții. De asemenea, votul parlamentarilor PNL a fost împotriva tuturor măsurilor prevăzute de actualul guvern: creșterea salariului minim pentru 31.000 de arădeni, creșterea pensiilor cu 15% de la 1 septembrie în acest an pentru 100.000 de pensionari arădeni sau anularea majorării salariilor dascălilor de anul viitor din septembrie, la nivelul din 2022 prevăzut în Legea salarizării unitare. Acesta ar fi dezastrul la care s-ar fi ajuns dacă moțiunea PNL și USR ar fi trecut”, a explicat Dorel Căprar.
„PNL și USR nu sunt pregătite”
Pe de altă parte, președintele PSD Arad consideră că „PNL și USR nu sunt pregătite să preia guvernarea țării. Vor doar să dărâme, dar nu sunt capabili să pună nimic în loc. Ei doar spun că nu e bine că guvernul actual crește veniturile și stimulează anumite sectoare economice. În schimb, singurele propuneri venite de la cele două partide vizează eliminarea unor beneficii din anumite sectoare de activitate, precum scutirea de impozit sau beneficiile fiscale pentru angajații din IT, din cercetare-dezvoltare sau din construcții. Noua Alianță a Austerității, respectiv PNL și USR, propune în schimb concedierea în masă a zeci de mii de bugetari, adică a medicilor, profesorilor sau militarilor, deși în multe zone avem deficit de forță de muncă bine calificată”.
Efectele abrogării OUG 114
În ceea ce privește posibila abrogare a OUG 114, propusă de PNL, USR-PLUS și PMP, președintele PSD Arad consideră că „ar conduce la o nouă creștere a prețurilor la gaze și energie, revenirea la indicatorul ROBOR în calculul ratelor românilor, iar peste 1 milion de români ar fi obligați să dea înapoi statului taxa auto ce tocmai le-a fost restituită”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!