În perioada 25 iunie – 15 iulie un grup de 14 elevi din clasele a X-a A şi B de la Grupul Școlar de Industrie Alimentară Arad vor efectua pregătirea practică la agenți economici din Granada, Spania în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene.
Proiectul “Drum deschis către tehnologii alimentare europene de ultimă generație” din cadrul Programului Sectorial Leonardo da Vinci – Acţiunea Mobilitate este derulat prin Agenţia Natională pentru programe comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale.
Bugetul total de 47.856 euro acoperă toate costurile legate de deplasarea, cazarea, masa și pregătirea profesională a participanților. Elevii vor fi însoțiți de prof. ing. Sauliuc Anda și prof. ing. Simedru Viorela.
Muncă şi relaxare
În Spania îi aşteaptă 90 de ore de instruire practică dar şi vizitarea multor obiective turistice, precum vizitarea oraşelor Cordoba (oraş aflat pe lista patrimoniului Unesco), Sevilla sau Palatul maur Alhambra.
Ceea ce se urmărește este dezvoltarea abilităţilor şi deprinderilor practice ale elevilor referitoare la cunoaşterea şi executarea operaţiilor de baza din tehnologiile de prelucrare a materiilor prime în vederea obţinerii produselor alimentare de calitate superioară, precum și aprofundarea cunoştinţelor privind procesarea alimentelor. Pe lângă cunoștințele de specialitate dobândite, elevii își vor dezvolta competențe profesionale, antreprenoriale și personale legate de munca în echipă și de comunicare într-o limbă străină.
Pregătire
Pentru asigurarea succesului proiectului, elevii au urmat cursuri intensive de pregătire în limba engleză (limba de comunicare în proiect) și spaniolă (limba țării gazdă), cursuri de pregătire culturală și pedagogică.
Elevii virtuali ai scolilor aradene
Citiți principiile noastre de moderare aici!