ARAD. Facultatea de Ştiinţe ale Naturii, Inginerie şi Informatică din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad a organizat, azi, cu ocazia „Zilei Facultăţii”, două simpozioane școlare şi un vernisaj de fotografii pentru elevii colegiilor, liceelor şi şcolilor gimnaziale. Conducerea UVVG a fost reprezentată de prof. univ. dr. Cristian Haiduc, prorector, care a transmis mesajul prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci și al prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității.
Prof. univ. dr. Mathe Endre, decanul Facultatea de Ştiinţe ale Naturii, Inginerie şi Informatică, a subliniat că simpozionul ştiinţific adresat elevilor colegiilor şi liceelor a avut ca temă „Natura și Omul”. „Fiecare şcoală a fost reprezentată de elevi sau echipe formate din trei membri şi un profesor însoţitor. Fiecare elev/echipă a realizat o prezentare Power-Point formată din minimum 8-10 slide-uri. Prezentarea a evidențiat problematica legăturilor şi relațiilor multiple care există între natură şi om. O atenție specială a fost acordată interdependenței dintre natură şi om, iar în cazul în care au fost abordate aspecte de discordanță dintre natură şi om, s-au propus soluţii pentru remedierea problemelor identificate. Evaluarea prezentărilor a ținut cont de relevanța problemei identificate şi claritatea soluțiilor propuse.
Al doilea simpozion ştiinţific adresat elevilor colegiilor şi liceelor a avut ca temă „Omul și tehnologia informației””. Fiecare şcoală a fost reprezentată de elevi sau echipe formate din trei membri şi un profesor însoţitor. Prezentarea a evidențiat modul în care tehnologia informației şi comunicării contribuie la dezvoltarea culturii şi științei. Au fost acordate premiile I, II, III şi diplome de participare elevilor şi cadrelor didactice.
Vernisajul realizat din fotografiile elevilor colegiilor, liceelor şi școlilor gimnaziale a avut ca temă „Peisaje naturale şi urbane arădene” şi „Surprinde natura prin selfies”. Prin tematica vernisajului s-a dorit prezentarea valorilor naturale şi urbane din Județul Arad, şi în mod special frumusețile şi armonia naturii, dar au fost elogiate valorile culturale ce semnifică armonia dintre om şi natură. Au fost acceptate fotografii efectuate cu camere digitale de toate tipurile, inclusiv telefoane mobile. Fiecare şcoală a fost reprezentată de mai mulţi elevi şi un profesor însoţitor. Un membru din fiecare echipă a prezentat lucrarea realizată, având la dispoziţie maximum 5 minute. S-au acordat premiile I, II, III şi diplome de participare elevilor şi cadrelor didactice.
Prof. univ. dr. Mathe Endre, decanul Facultății de Științe ale Naturii, Inginerie și Informatică, a subliniat: „Este pentru a doua oară când am organizat Ziua Facultății, o manifestare de amploare în cadrul Facultății de Științe ale Naturii, Inginerie și Informatică. În cadrul acestor manifestări am dezvoltat relațiile pe care le-am stabilit cu liceele, gimnaziile și școlile din municipiul și județul Arad. Venim în întâmpinarea așteptărilor elevilor și cadrelor didactice de specialitate în domeniul științelor naturii, inginerie și informatică, domenii de mare importantă, atât pentru economie cât și pentru societatea țării. Atracţia principală din punct de vedere științific a fost legată de dezvoltarea durabilă și încălzirea globală, probleme majore care ne influenţează viața.”
„S-au acordat premii şi diplome de participare elevilor şi cadrelor didactice” (Mathe Endre)
Citiți principiile noastre de moderare aici!