Învaţă la 17 grade în sălile de clasă. O temperatură care nu permite sistarea orelor, spun reprezentanţii IŞJ, dar nici nu oferă prea mult confort pentru elevii care stau 50 de minute în bancă. Reclamaţiile au venit din partea părinţilor care sunt nemulţumiţi de situaţie şi spun că e totuşi inadmisibil ca elevii să stea înfofoliţi în sălile de curs într-o şcoală precum Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta”.
Problemele nu sunt în toate clasele, ci doar în cele opt săli aflate în corpul de clădire mai nou din curtea şcolii unde, se pare, instalaţia de încălzire nu face faţă temperaturilor scăzute de afară.
Primăria Arad a fost informată de această problemă dar, din declaraţiile Corinei Drăghici, purtătorul de cuvânt al Prefecturii, situaţia va fi rezolvată doar cu ceva mai mulţi bani şi nu acum.
„E nevoie de o investiţie mai mare care să permită reabilitarea termică a clădirii. Instalaţiile de căldură sunt vechi şi cu siguranţă ar trebui schimbate. Până atunci se încearcă remedierea, chiar dacă provizorie, a situaţiei ”, a precizat Drăghici. Fără prea mare succes însă, dat fiind că frigul nu se lasă scos din sălile de clasă.
Conducerea şcolii a ţinut să precizeze că la nivelul instituţiei de învăţământ nu s-a primit nici o reclamaţie din partea părinţilor legată de lipsa căldurii în unele săli de clasă.
„Rugăm părinţii care au de făcut reclamaţie să vină la noi pentru a ne anunţa şi împreună să încercăm să găsim cele mai bune soluţii”, a punctat directorul şcolii, Livia Marinescu.
De asemenea, conducerea colegiului a ţinut să precizeze că în acele 8 săli cu probleme elevii se rotesc, nici o clasă neavând acolo propria sală. Aşa, încât, nimeni nu stă acolo cinci sau şase ore pe parcursul unei zile. În corpul principal al clădirii termometrele arată, din fericire, mult mai multe grade deşi sălile sunt mai mari. Aşa se face că, în decursul unei zile, elevii colegiului mai au şansa de a se şi încălzi după o oră sau două petrecute la răcoare.
Citiți principiile noastre de moderare aici!