ARAD. Școala Gimnazială ,,Aron Cotruș” din Arad a primit, vineri, 27 mai, vizita unei delegații de la Școala ,,Lucian Magdu”, din Bătania, în cadrul unui proiect transfrontalier intitulat ,,Prietenie fără frontiere”. Proiectul școlii s-a născut din dorința de a promova cultura și tradițiile celor două nații, cu atât mai mult cu cât în școala arădeană funcționează de peste 20 de ani o secție maghiară.
Activitățile gândite pentru ziua de vineri s-au desfășurat în curtea școlii ,,Aron Cotruș”, de pe strada Ardealului, cu participarea claselor I-IV, învățământ tradițional și step by step. Cu această ocazie, elevii, coordonați de profesoare, au susținut un program artistic, care a cuprins dansuri și cântece populare, șezătoare, dansuri moderne, recital la pian, dar și o competiție sportivă. Poate cea mai mare surpriză a evenimentului din curtea școlii a fost recitalul elevilor din Ungaria, susținut integral în limba română, fapt care i-a impresionat pe elevii, dar mai ales pe profesori.
Copiii participanți la proiect au organizat inclusiv un muzeu în aer liber, cu obiecte tradiționale adunate din casele bunicilor, iar toți cei prezenți – elevi, părinți, cadre didactice, colegi – s-au delectat cu preparare tradiționale românești, la finalul serbării.
Meritul pentru reușita activități comune a revenit directorului Școlii Aron Cotruș, prof. Sabin Chintoan, dar și dir. adj. Camelia Nan, dir. Sutya Ibolya și dir. adj Anca Stan, reprezentanți ai celor două școli, cât și cadrelor didactice coordonatoare și celor implicate în proiect: înv. Magdalena Veress, prof. Besenyei Tompan Magdolna, prof. înv. primar la clasele step by step Mariana Moza și Adelin Nicoraș, Gabriela Semerian și Nicoleta Briciu, prof. înv. primar Amelia Veliciu, Nadia Popa, Izabela Nagy, prof. Gal Ildiko și Corina Hărduț.
Trimite articolul
XIn sfarsit ceva dragut in publicatia asta