Opţiunile elevilor pentru continuarea studiilor liceale nu a coincis în totalitate cu previziunile şcolilor atunci când au solicitat un anumit număr de clase.
Locurile libere, afişate pe site-ul edu.ro, în special la grupurile şcolare, înseamnă ore lipsă la normele profesorilor, o reducere naturală a posturilor. Vor fi afectaţi cei care doresc să intre în sistem. Orele care ar fi putut fi scoase la suplinire vor dispărea o dată cu recalcularea normelor. „Trebuie să finalizăm aceste calcule până la următoarea etapă a calendarului mişcării personalului didactic pentru repartizarea candidaţilor înscrişi la titularizare, pentru a vedea care este situaţia orelor rămase libere în şcoli” – a precizat Mirela Aldescu, inspector şcolar general.
Situaţia nu este prea roz: 483 de locuri au rămas neocupate, majoritatea la Grupurile Şcolare din municipiu, dar şi la cele din judeţ. Un calcul simplu indică o diferenţă de 16 clase faţă de numărul estimat iniţial, dacă se respectă normativul de 30 de elevi într-o clasă. Pintre şcolile bune din oraş care au rămas cu locurile neocupate este şi Colegiul Naţional „MoiseNicoară”, unde au rămas 11 locuri libere la profilul real, ştiinţe ale naturii, dar şi Liceul German „Adam Müller Gutenbrunn”, unde la limba germană sunt neocupate 25 locuri, o clasă. În jur de 50 de locuri mai sunt la Colegiul Tehnic de Construcţii, la Gr.Şc. „Csiki Gergely”, dar şi la Gr.Şcolar „Aurel Vlaicu” unde sunt 72 de locuri.
La Nădlac s-a pierdut cât de-o clasă, 35 locuri, la Gr. Şc.„Atanasie Marienescu” din Lipova 33 locuri, iar la Gr.Şc. „Gheorghe Lazăr” din Pecica, 14 locuri. 18 locuri la Gr.Şc.„Ioan Creangă” din Curtici şi unul la Vinga.
M.A.
Citiți principiile noastre de moderare aici!