Organizat pentru a treia oară la „Moise”, (edițiile anterioare: 2012, 2017), programul s-a desfășurat on-line, de această dată în parteneriat cu Casa Corpului Didactic „Alexandru Gavra” Arad și cu Inspectoratul Școlar Județean Arad, prin intermediul cărora a fost avizat de către MEC, activitatea fiind cuprinsă și în oferta CCD Arad.
Invitații speciali – actrița și povestitoarea Giorgiana Elena Popan, Bogdana Mureșan, studentă la design sau Amelia Fanea, studentă la arte plastice, toate trei absolvente ale CNMN – au propus webinare alături de profesorii organizatori. Elevii au participat la discuții, au prezentat diverse teme și s-au implicat activ în provocările din cadrul atelierelor.
Păreri
La finalul programului, câteva păreri ale elevilor subliniază reușita activităților:
„Am învățat mai multe în domeniul artistic, exemple de opere, de artiști, m-a fascinat evoluția în timp a științei. M-a îmbogățit experiența studenților. Mă bucur mult că am putut vedea pasiunea colegilor, care au participat cu prezentări. O experiență plină de învățături, mulțumesc!” (Ecaterina V.)
„Acest proiect a însemnat foarte mult pentru mine, fiindcă am învățat o mulțime de informații noi pentru îmbogățirea culturii mele generale. Mă bucur că am avut ocazia, noi, ca elevi, să prezentăm subiecte care ne pasionează și că am avut oportunitatea de a împărtăși cu colegii ceea ce ne place să facem în timpul liber.” (Alexia I.)
„Acest proiect a fost foarte interesant, cu o mulțime de informații noi. Totul a fost organizat foarte bine. Mă bucur foarte mult că noi, elevii, ne-am putut destinde și distra învățând lucruri noi. Îmi pare rău că a fost timpul puțin prea scurt și nu am apucat să vorbim de toate cu invitații noștri, dar totul a fost foarte frumos.” (Oana T.)
„Pentru mine, acest proiect a fost o bucurie, dat fiind faptul că am învățat printr-o manieră diferită față de cea de la școală, dar și datorită faptului că am discutat alături de doamna dirigintă și de colegi teme deosebite.” (Mihnea B.)
„Aceste zile, în care am experimentat activități interdisciplinare în cadrul școlii la distanță, au reprezentat o ocazie inedită de a-mi îmbogăți cunoștințele legate de diverse domenii. În felul acesta, călătoria de-a lungul epocilor culturale, descoperirea invențiilor din domeniul științei, urmărirea evoluției condiției umane în paralel cu personajele literare care doresc a atinge perfecțiunea, contribuie, fără îndoială, la cunoașterea profundă a tot ce ne înconjoară, lucru spre care aș îndrăzni să spun că tind cu desăvârșire.” (Bogdan C.)
Profesori implicaţi
Proiectul a fost coordonat de prof. Camelia Circa-Chirilă, iar profesorii organizatori și colaboratori sunt: Nela Bratu, Luminița Bulc, Sergiu Duma, Anca Durnea, Carmen Gal, Simona Kramer, Raymona Mihailovici, Mihaela Motorca, Laura Munteanu, Liliana Negrilă, Alexandra Nicula, Lavinia Pîrv, Alina Popescu, Cristina Pușcaș, Diana Rotaru, Radu Savulov, Viorica Șandor, Tiberiu Șișu și Adina Tuță.
Citiți principiile noastre de moderare aici!