Cel puţin două obiective îşi propun cei de la Parcul Natural Lunca Mureşului alături de Club Rotary Cetate, partener în acest proiect, la finalul derulării lui, în anul 2013. În primul rând vor să conştientizeze 50 000 de persoane, adulţi şi tineri, de importanţa şi diversitatea ariei protejate, ce se întinde pe 17 455 ha, de pericolele la care sunt supuse vieţuitoarele din Lunca Muresului. Va fi realizat la începutul proiectului un studiu de piaţă aplicat celor două categorii de vârstă pentru a se cunoaşte gradul de conştientizare al acestora faţă de această zonă.
Grupurile ţintă sunt localităţile situate în aria protejată atât pe teritoriul judeţului nostru (8 localităţi )cât şi în Timiş (5 localităţi). Un alt grup îl reprezintă asociaţiile de vânători şi pescari care activează în zona respectivă. De asemenea se vor investi 60 000 Eu, pentru a realiza o bază ştiinţifică a tuturor speciilor din zonă. „Aici putem întâlni o biodiversitate ridicată şi un număr mare de specii protejate prin tratate şi acorduri internaţionale şi prin legi interne, naţionale. Speciile protejate din parc ridică valoarea ştiinţifică şi peisagistică a parcului nostru” a precizat directorul parcului, ing. Ovidiu Pîrv.
Evenimente câmpeneşti
Vor fi organizate întâlniri cu cei din administraţiile locale dar şi cu tineri sau copii. Pentru aceştia organizatorii îşi propun organizarea de evenimente, unul pe an, care va avea ca principală temă unul din „locuitorii ”permanenţi ai pădurii. Primul va fi „Ziua Ciocănitoarei” ce va fi organizat pe 5 septembrie, în Sânicolaul Mic. Urmează „Ziua Vidrei”, „Ziua Porcuşorului” şi „Ziua Libelulei”.
„Este o zonă cu un potenţial turistic foarte mare care poate fi valorificat” – Ovidiu Pîrv
M.A.
Citiți principiile noastre de moderare aici!