ARAD. Măsuri venite în sprijinul producătorilor agricoli, măsuri fiscale și o siguranță a resurselor alimentare, toate sunt prezentate succint de către senatorul PSD Arad, Eusebiu Pistru. Parlamentarul arădean arată că, în primul rând, perioada de valorificare a producției și pe cea de depunere a documentelor din programul Tomata au fost prelungite.
„Este o gură de oxigen pentru legumicultorii care în acest an s-au confruntat cu mari dificultăți, de la vremea rece prelungită până la explozia prețurilor la energie, care au crescut semnificativ costurile de producție și care, evident, au îngreunat/întârziat și vânzările. Prin decizia ministrului Chesnoiu termenul pentru valorificarea producției crește de la 10 iunie la 1 iulie, iar cel privind depunerea documentelor justificative pentru ciclul 1 de producție se prelungește până la 30 august, față de 30 iunie, cât era inițial”, a punctat Pistru.
În ceea ce privește rezerva alimentară a României, Eusebiu Pistru arată că „nu există nici o problemă”.
„În acest moment România produce considerabil mai multe produse alimentare decât are nevoie pentru consumul intern. PSD a propus și s-a adoptat deja, cadru legal pentru majorarea rezervelor de produse alimentare ale statului. Din această perspectivă nu există nici un risc major să avem o criză a alimentelor în România. Afirmația președintelui Iohannis privind rezervele de alimente ale statului este, din perspectiva PSD, expresia recunoașterii faptului că România trebuie să proceseze mai multă materie primă în țară și să reducă astfel dependența de importurile de alimente. În acest sens, la propunerea PSD, este în pregătire un proiect de act normativ care acordă producătorilor o primă de 10% din valoarea producției procesate în țară”, transmite Eusebiu Pistru.
Măsuri fiscale, în pregătire
În ceea ce privește viitoarele măsuri fiscale, senatorul Eusebiu Pistru declară:
„Pachetul de măsuri fiscale este în faza de definitivare, dar, din perspectiva PSD, următoarele coordonate sunt esențiale: *nu vor fi taxe noi pentru veniturile salariale; *pensiile speciale se impozitează progresiv; cu cât sunt mai mari cu atât procentul și impozitului plătit cresc; *salariile bugetarilor care depășesc salariul președintelui Republicii se impozitează progresiv; *în această perioadă de crize multiple majore se instituie, temporar, o taxă de solidaritate, aplicată companiilor mari, cu cifră de afaceri ce depășește 100 de milioane de euro; e nefiresc ca taxarea acestora/sumele efectiv încasate de stat să reprezinte un procent insignificant , între 0,3 și 0,8%, din cifra lor de afaceri; *nu se mai acordă/extind facilități fiscale nici la nivel de salariați, nici la nivel de companii; *se realizează o ajustare/echilibrare între impozitarea muncii și cea a capitalului; *se ajustează impozitarea proprietăților pentru a reflecta realitățile din piață; *sistemul impozitării progresive a veniturilor se va aplica doar din momentul în care ANAF va opera cu un soft performant ( care e în curs de achiziție/implementare) care să elimine birocrația și să declarațiile fiscal stufoase”.
Toate aceste măsuri ar urma să aibă ca termen de adoptare finalul lunii iunie și să fie aplicate de la 1 ianuarie 2023.
Trimite articolul
XMai ai tupeul sa. candidez pentru încă un mandat ?..!,
Nu crezi ca ne-am saturat de tine ?..
Ne am săturat de voi și de masurile voastre!
Un ”politician” secondhand,un traseist fara credinta politica, un arivist, un cancer periculos ca Sergiu pentru urbea noastra;niste capuse absolut periculoase!!!