ARAD. Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a organizat, la sfârșitul săptămânii trecute, în Aula „Ștefan Cicio Pop”, din cadrul UVVG, lansarea cărții „Identitate națională și iubire de țară”, în prezența autoarei – prof. univ. dr. Verginia Vedinaș, cadru didactic asociat al Universității de Vest „Vasile Goldiș” – Facultatea de Științe Juridice și cadru didactic titular la Facultatea de Drept din Bucureşti, membru asociat al Academiei Oamenilor de Știință, consilier la Curtea de Conturi a României cu grad de secretar de stat, cunoscut parlamentar al României şi personalitate a lumii juridice din ţara noastră şi străinătate.
La eveniment au participat prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, prof. univ. dr. Anton Trăilescu, Universitatea de Vest Timișoara, Cristian Bitea, vicepreședinte ANFP, lect. univ. dr. Radu Stoian, din cadrul SUPA și al Facultății de Științe Juridice, conf. univ. dr. Cristian Alunaru, decanul Facultății de Științe Juridice din cadrul UVVG, conf. univ. dr. Camelia Stoian, prodecan al Facultății de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară a UVVG, ÎPS Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, distinse personalități ale vieții publice.
Prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, a subliniat, în deschiderea manifestărilor, importanța evenimentului, care a fost de o înaltă ținută academică: „Ne bucurăm de prezența d-nei prof. univ. dr. Verginia Vedinaș în Aula istorică „Ștefan Cicio Pop”, din cadrul Universității noastre. În numele conducerii Universității, a colegilor mei și a d-lui președinte prof. univ. dr. Aurel Ardelean, doresc să o felicit pe d-na profesor Verginia Vedinaș pentru această carte deosebită, în care aprofundează valoarea patriotismului și a limbii române atât din punct de vedere al limbajului curent, cât și al limbajului juridic”.
Prof. univ. dr. Cristian Alunaru, decanul Facultății de Științe Juridice din cadrul UVVG, a precizat: „Cartea este un unicat în acest domeniu și atestă preocuparea autoarei pentru valorile tradiționale românești, în contextul în care globalizarea pare să fie cuvântul de ordine în Europa la momentul de față”, iar lect. univ. dr. Radu Stoian a subliniat că „este o carte scrisă din inimă pentru inimi ca ale noastre, care îmbină în mod excepțional practica dreptului public, cu identitate naţională și dragostea de țară”.
Autoarea, prof. univ. dr. Verginia Vedinaș, a precizat că: „În carte sunt eseuri etico-juridice pe care le-am publicat în ultimul an în revista Palatul de Justiție a Uniunii Juriștilor, în care am așezat și articole de specialitate, dar cu o valență afectivă și etică foarte profundă. Vorbesc despre destinul funcției publice din România, despre ce facem cu profesioniştii din administrație, cum îi apărăm împotriva amestecului exagerat, care se resimte în destinul lor, din partea clasei politice. În ce măsură le garantăm dreptul la carieră pentru că, de fapt, calitatea acestui funcționar, stabilitatea lui în funcţie și modul în care îşi exercită atribuțiile, reprezintă finalitatea activității în beneficiul nostru. Sunt și voi rămâne îndrăgostită de țara mea, cum se numeşte și primul articol din această carte, pentru că este sentimentul care mă înnobilează și pe care l-am așezat la baza întregii mele construcții profesionale atât academice, cât și pe scena vieții publice”.
„Sunt și voi rămâne îndrăgostită de țara mea” ( Verginia Vedinaș)
Citiți principiile noastre de moderare aici!