Avem onoarea să-l avem pe dl. Prof. Dr. György Bártfai din Ungaria, care este preşedintele Fundaţiei ştiinţifice „Egon and Ann Diczfalusy” şi pe dl. Prof. Dr. Tihomir Vejnovic din Serbia, dar şi foarte mulţi cercetători internaţionali în sănătatea reproductivă. Cred că respectul şi renumele unei universităţi se câştigă şi printr-o astfel de manifestare deschisă studenţilor şi tinerilor cercetători, care vor participa la lucrări”.
Preşedintele Fundaţiei ştiinţifice „Egon and Ann Diczfalusy”, Prof. Dr. György Bártfai a precizat că scopul fundaţiei este de a susţine activităţi ştiinţifice desfăşurate în domeniul ameliorării sănătăţii reproductive şi lansarea unor noi programe de cercetare, susţinerea schimbului de tineri cercetători, promovarea şi susţinerea prelegerilor şi publicaţiilor pe subiectul sănătăţii reproductive. „Este o conferinţă foarte importantă adresată acelor persoane care vor să cunoască un set de informaţii despre sănătatea reproducerii, despre ce înseamnă un contact sănătos şi alte informaţii de acest gen. Din nefericire, nu toată lumea îşi permite să participe la astfel de conferinţe, taxa de înscriere fiind mare, la fel ca şi costurile legate de transport. Tocmai din aceste motive ideea fundaţiei este să aducem specialişti din toate colţurile lumii fără să cerem o taxă de înscriere, fapt care nu ar fi fost realizat fără ajutorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”. De aceea, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” este şi va fi în continuare un partener excelent al Fundaţiei Diczfalusy”.
Prof. Dr. Tihomir Vejnovic (Serbia), Prof. Dr. Badri Nath Saxena (India), Prof Petru Chitulea, şeful Clinicii de ginecologie din Oradea şi Prof. Dr. Brian Afandi (Indonezia) s-au referit la prezentările ştiinţifice care vor avea loc în cadrul simpozionului internaţional şi importanţa promovării ideilor şi a tinerilor cercetători.
Conf. univ. dr. Gheorghe Furău din cadrul Facultăţii de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară a UVVG, organizator din partea Universităţii, a declarat că, „în cursul dimineţii de vineri, 19 oratori, care reprezintă 25 de centre medicale şi universităţi din ţară şi străinătate, vor aborda teme deosebit de valoroase privind reproducerea umană. Vor fi expuse 61 de postere de cercetare realizate de tineri cercetători a cărei limită de vârstă este de 35 de ani, în urma căruia un număr de şase tineri cercetători urmează să fie premiaţi, în bani şi diferite burse la Universităţi din Stockholm, Szeged, Belgrad şi Roma. Avem şi un concurs de suflet privind realizarea unui calendar cu cele mai frumoase desene pentru copiii între 6-12 ani având ca temă venirea pe lume a viitorului frăţior, sau a surioarei. De asemenea, în cursul dimineţii (n.n. ieri), am avut două operaţii de cezariană. Prima operaţie a fost efectuată de medicii din Arad, iar a doua operaţie, care a avut la bază tehnica profesorului Vejnovic, a durat 15 minute. Copilaşii s-au născut cu nota zece, iar mămicile au o stare foarte bună. Sperăm ca această tehnică se fie utilizată în continuare. Chiar sâmbătă dimineaţă vom avea o dezbatere publică pe tema tehnicii Vejnovic, care a fost adoptată şi de noi.”
Citiți principiile noastre de moderare aici!