În cei aproape o sută de ani de la înfiinţare, aici s-au format personalităţi de seamă
Credeţi că este important să vă promovaţi imaginea în comunitate?
Marinescu: Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta” din Arad nu are nevoie de prezentare. Este un brand cunoscut prin excelenţă actului educaţional de care a dat dovadă în cei aproape o sută de ani de învăţământ românesc care s-au scurs de la înfiinţarea şcolii, prin absolvenţii săi, personalităţi de seama şi lideri de opinie în comunitate.
Mi-ar fi plăcut să pot spune dor atât, să nu mai adaug nimic. Din pacate, sau din fericire, nu este posibil. Toţi avem nevoie – mari şi mici – să fim în atenţia, sub ochii şi privirile, celor din jurul nostru, a celor de care depindem sau depind de noi.
Au elevii un cuvânt de spus cu privire la deciziile importante ale şcolii?
Marinescu: Elevii au un reprezentant în Consiliul de Administraţie, care participă la şedinţele consiliului, personal am întâlniri periodice cu membri consiliului reprezentativ ai elevilor şi direct cu elevii, pe diverse teme.Cu prilejul acestor întâlniri, elevii au posibilitatea să-şi exprime opiniile, să propună diverse măsuri pentru ca timpul petrecut în şcoală să fie de calitate şi nestresant.
Aţi avut şi plangeri cu aceste prilejuri?
Marinescu: Bineînţeles, unele intemeiate, altele lipsite de relevanţă. În ambele, împreună cu membrii Consiliului de Administraţie, am încercat să găsim măsuri de îmbunătăţire a situaţiilor semnalate. Multe situaţii neplăcute însă provin din lipsa de comunicare între unii elevi şi unii profesori. Uităm adesea că elevii noştri sunt la vârsta la care îşi formează caracterul şi că au nevoie să li se explice în permanenţă de ce se iau anumite măsuri şi că toate sunt în beneficiul lor.
Care sunt punctele forte ale Colegiului Naţional „Elena Ghiba Birta”?
Marinescu: În primul rând elevii, prin calitatea lor, prin rezultatele academice şi prin modul de implicare în viaţa şcolii. În al doilea rând, corpul profesoral, format din oameni foarte bine pregătiţi din punct de vedere ştiinţific şi metodic, profund devotaţi şcolii şi profesiunii pe care o exercită. În al treilea rând, personalul didactic auxiliar, care îşi abordează sarcinile cu responsabilitate maximă, exigenţă şi corectitudine. Să nu uitam, nici personalul nedidactic, puţin cât a rămas, care depune eforturi uriaşe ca şcoala să arate cât se poate de bine zi de zi. Nu în ultimul rând, trebuie să menţionez relaţia cu părinţii elevilor, o relaţie bazată pe respect reciproc şi înţelegere.
Proiecte pentru viitor
„Ne propunem să creştem calitatea educaţiei pe care o oferim, prin atragerea unor elevi interesaţi în dezvoltarea lor personală pe mai multe domenii – ne declară prof. director Livia Marinescu. Dorim să ne implicăm în mai multe proiecte şi programe cu caracter naţional şi internaţional pentru a ne cultiva dimensiunea europeană. De asemenea, vom demara o serie de acţiuni menite să contribuie la implementarea unui proiect de eficientizare a spaţiului şcolar, cu sprijinul autorităţilor locale” .
„Suntem împreună – profesori, elevi şi părinţi – o mare familie” (Livia Marinescu)
V.F.
„Ghiba” este stăpâna panourilor!
Ghiba vs Hidro la Teen Fest liceul anului 2010
Citiți principiile noastre de moderare aici!