ARAD. Au trecut şase luni de la crima petrecută în Arad, în parcarea magazinului Profi din Vlaicu. Şase luni în care anchetatorii nu au reuşit să creioneze nici măcar un cerc de suspecţi. Execuţia din oraşul nostru rămâne neelucidată, iar acest lucru a atras atenţia Consiliului Superior al Magistraturii. Încă din momentul în care s-a stabilit clar faptul că moartea omului de afaceri Ioan Crişan a fost o crimă cu premeditare, ancheta a fost preluată de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Procurorii generali au adus cu ei, de la Bucureşti, poliţişti de investigaţii criminale, dar şi ofiţeri ai SRI care să pună umărul la anchetă. Din păcate, după şase luni de zile, explozia rămâne în continuare o necunoscută, iar ancheta bate pasul pe loc.
În cadrul şedinţei Consiliului Superior al Magistraturii care a avut loc în luna noiembrie, unul dintre membrii organismului, Victor Alistar, a solicitat un control referitor la activitatea managerială a procurorului general al României, Gabriela Scutea. Pe ordinea de zi a şedinţei şi-a făcut loc „propunerea domnului Victor Alistar, membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii, reprezentant al societăţii civile, privind dispunerea de către Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a efectuării de către Inspecţia Judiciară a unui control având ca obiect verificarea eficienţei manageriale a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”. La baza acestei solicitări ar fi stat mai multe anchete de amploare eşuate, una dintre ele fiind crima de la Arad. Pe lângă asasinatul lui Ioan Crişan, au mai fost aduse în discuţie dosarul abuziv, trimis în judecată pe o confuzie, în ceea ce îl priveşte pe Călin Popescu Tăriceanu, fost premier al României, dar şi incendiul de la spitalul din Piatra Neamţ, în urma căruia au murit zece oameni.
Aceste trei dosare grele ar fi stat la baza controlului cerut de Alistar la Parchetul General.
În urma votului, CSM a decis ca propunerea să fie luată în discuţie într-o şedinţă viitoare. „Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înscrierea prezentului punct pe ordinea de zi a unei şedinţe viitoare, neîntrunindu-se majoritatea (8 voturi pentru <sesizarea Inspecţiei Judiciare în vederea efectuării unui control>; 7 voturi pentru <respingerea propunerii privind sesizarea Inspecţiei Judiciare în vederea efectuării unui control>, 2 voturi nule, 1 abţinere”, se arată în decizia CSM.
Abţinerea a fost tocmai a procurorului general Gabriela Scutea, cea care este membru de drept al Consiliului Superior al Magistraturii. Aşadar, rămâne de văzut într-o şedinţă viitoare dacă execuţia de la Arad va sta la baza unui control al Inspecţiei Judiciare la Parchetul General. Iar dacă acel control va stabili faptul că Gabriela Scutea gestionează prost Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, aceasta ar putea fi revocată din funcţie.
Pagină de Wikipedia
În altă ordine de idei, crima de la Arad are propria pagină pe site-ul Wikipedia, cel cunoscut drept enciclopedia mondială de pe internet. Încadrat la categoria „Istoria Aradului”, tragicul eveniment denumit „Atacul cu bombă de la Arad” transmite informaţii referitoare la explozia care l-a ucis pe omul de afaceri Ioan Crişan.
Trimite articolul
Xtrageti voi concluziile. eu am pus la un loc cateva titluri de stiri
– Execuţia din Arad, Şase luni în care anchetatorii nu au reuşit să creioneze nici măcar un cerc de suspecţi.
– Tânăr de 20 de ani cercetat după ce a aprins mai multe petarde în Parcul Europa
– Închisoare pentru închiderea balcoanelor la blocuri!
-„Eram la un pas de moarte și nu puteam să sun la 112”
-
Ai uitat stirile alarmante despre Covrig desi Aradul este sub 3 la mie.
-
Chiar dacă Terapia intensiva e încă plina de viitori morți de covrig. Nu ați învățat nimic, bagatelizati pana ajungeți cu masca de oxigen pe botic, începeți sa va panicați și sa regretați ca nu v ati vaccinat și după e vina medicilor ca voi dați ortu popii.
-
Cred ca tu ești cu fundul pe botic sau cu boticul in fundulet, nu contează, ai prins ideea
-
Probabil ești un medic rezident patetic sau un pierde vara’tu cu vaccinul tau imbecil,atât îți doresc sa patesti și tu că și oamenii aceea !!! Să mai te dai tu cu părerea.Medicii și spitalele noastre exista degeaba …baga oxigen industrial la ei in plămâni și nu îi lasă să bea apa…sper sa simți și tu gustul victoriei că sa te mai dai cu părerea de doctori.95% dintre ei sunt patetici că și viața ta ! Sărmanule,tu nu ai viața socială de ești pe Aradon ?? :))
-
Ocsigen industrial zici ?? De aia nu mai avem noi la autogen :)) cine nu sare nu vrea schimbare
-
-
-
-
asta inseamna coruptie , cand interlopii sunt mana in mana cu procurorii iar politicienii fura din proiecte si de peste tot …politia are treaba sa schimbe sensurile de circulatie noi dam in grpoi si canale … nu mai zic … ma abtin!
Astfel de evenimente au loc pentru ca politia ca institutie nu-si da interesul.
Conducerea IPJ Arad e formata de oameni care tot timpul sunt in concedii medicale si care sunt corupti pana in maduva oaselor.
MONOLIT este frăția la hoție dintre judecător-avocat etc. De ce nu se verifică legalitatea sentințelor, totul se rezolvă zonal după principiul: corb la corb nu-și scoate ochii. CSM ar putea verifica, sistemul arădean, ce se face la Arad.
unde e chestia cu 1 decembrie in care cade un jandarm in mufa?
at- i primit ordin pe unitate sa o scoatet-i?
stat mafiot!
vino moarte dulce moarte!
Mintia și alte organe de control din România fac doar controle cu fiola, pentru centuri control program conducere la camioane etc… Nimeni nu are interes sa treacă cu controalele la alt nivel, practic cetățenii sunt hăituiți de autorități iar hoții nu sunt deranjați.
-
bine zici!