44 de ani de experienţă. Toţi puşi acum în slujba bazei sportive şi de agrement din Micălaca zona 300. E vorba despre experienţa acumulată de-a lungul timpului de cunoscutul profesor de înot Aurelian Zabu şi de baza sportivă care l-a primit cu braţele deschise: Complexul Sportiv Gemi Sport.
O garanţie dublă pentru toţi părinţii care vor ca micuţii lor să ştie înota bine şi frumos. Pentru ei şi pentru copiii lor, responsabilii Gemi Sport le oferă cursuri de înot într-un mediu de invidiat pentru oricine din Arad. Şi, dacă cele, pe scurt, enumerate mai sus, nu v-au convins, deşi e greu de crezut, ar trebui din start amintit că mai marii complexului ştiu care e pretenţia fiecărui părinte când vine vorba de copilul lor şi asta le oferă: o atenţie deosebită acordată fiecărui candidat la… cursul de înot. Ca atare, la Gemi, copiii care învaţă să înoate într-un curs nu depăşesc cifra şase.
„Trebuie să te ocupi de fiecare cu mare atenţie, căci trebuie să-i insufli încredere. Trebuie să fii lângă ei pe tot parcursul cursului, a orei, de la început, până la sfârşit, de la momentul în care nu ştie să înoate iar frica de apă a pus stăpânire pe el şi până la final. Trebuie să-i cucereşti cu farmecul personal, pentru a le da încredere şi să te bucuri de prima fracţiune de secundă în care nu te mai strâng de mână”, ne spune cunoscutul profesor Aurelian Zabu.
La cursurile de înot de la Gemi pot fi văzuţi copii de la cea mai fragedă vârstă deşi „vârsta ideală pentru a învăţa să înoţi e la şase, şapte ani”. Depinde mult şi de copii, căci unii învaţă din prima oră tainele înotului, alţii o fac mai încet. Nu pleacă mai niciunul dintre cei mici necunoscător într-ale înotului.
Condiţiile de la Gemi
Dar nu doar atenţia deosebită a lui Aurelian Zabu, grija cu care îşi învaţă elevii, delicateţea sa şi răbdarea îi fac pe părinţi să aleagă Gemi pentru aceste cursuri, ci şi condiţiile de aici, despre care vorbesc, cu zâmbetul pe buze, de la antrenor şi părinţi, până la clienţii obişnuiţi ai bazei sportive.
„Au aici toate condiţiile de care au nevoie, de la temperatura apei din bazine, culoare şi vestiare, până la condiţiile oferite la toalete şi duşuri. Sunt supravegheaţi tot timpul, au o sumedenie de materiale ajutătoare pentru a deprinde tainele înotului şi toate celelalte condiţii europene”, ne spune Aurelian Zabu. Iar la final de lecţie, pe lângă bomboanele pe care le primesc de la instructor pentru că au făcut încă un pas spre deprinderea acestui sport, sunt lăsaţi să se dea pe toboganele de la Gemi, un cadou apreciat peste poate de micuţii înotători.
Cei mai mulţumiţi se declară însă părinţii, care nu contenesc să laude oferta şi calitatea serviciilor de la Gemi Sport. Mulţi dintre aceştia ar alege şi chiar aleg şi pentru ei câteva ore de relaxare la Gemi. Au aflat de serviciile de la Gemi Sport de la prieteni şi cunoştinţe şi, pe jumătate convinşi, au venit să „testeze terenul”. Le-a fost suficient un tur al complexului şi o oră de petrecut aici pentru a deveni clienţi fideli. Chiar şi după ce s-au obişnuit cu oferta bazei, nu au încetat să laude apa, curăţenia, serviciile oferite, staff-ul de aici. Iar lista continuă.
Liliana Sebestyen:„Fetiţa mea are 4 ani şi două luni. Avem o problemă de hernie şi medicul ne-a recomandat înotul. Am venit aici pentru că aici am primit recomandare. Am fost extrem de mulţumită de serviciile oferite. Nu am nimic de reproşat, numai de lăudat şi sunt convinsă că o să o mai înscriu la încă un curs. Nu aş face asta dacă nu aş aprecia serviciile de la Gemi”.
Nicoleta Mihuţ: „Fetiţa mea are 5 ani şi am ajuns să o înscriu aici după ce am primit recomandare de la o altă bază sportivă. Alegerea s-a dovedit a fi cea mai potrivită. Serviciile sunt super şi antrenorul la fel. Pentru antrenor am venit aici, dar odată venită m-am convins şi de serviciile de la Gemi. Ai tot ce îţi doreşti. Am înscris-o pentru al doilea curs şi, dacă nu aş fi fost mulţumită, nu aş fi făcut asta. Aş veni şi eu oricând aici, pentru înot şi relaxare”.
Metoda de învăţare
Nu există o regulă în a învăţa înotul. Există metode diferite, dar cea a profesorului care se poate lăuda cu „o căruţă de medalii”, e una de succes. Cei mici învaţă bras sau craul, dar cei mai mulţi învaţă să înoate la început „câineşte”. Lecţiile cuprind şi sărituri în apă, iar cei mai mulţi copii sub 5 ani ies de pe porţile Gemi cu lecţia de înot învăţată după 12-16 ore.
Pentru copiii de 6-7 ani, e nevoie în jur de 10 ore de înot. Dar lucrurile nu se opresc aici. Nu când ai un antrenor de talia lui Zabu, care de 44 de ani îi învaţă înot pe copiii de peste tot din lume: în oceanul Pacific, în Atlantic, la Marea Neagră, în apă dulce, sărată, curgătoare şi stătătoare.
Citiți principiile noastre de moderare aici!