ARAD. În cadrul secției Știintele Naturii a Complexului Muzeal Arad (în Palatul Cultural, intrarea dinspre Parcul Copiilor) s-a deschis , miercuri, expoziţia „Cochilii”, care se vrea o invitaţie la cunoaşterea biodiversităţii, la descoperirea frumuseţii şi diversităţii cochiliilor de melci şi scoici din apele dulci şi sărate ale globului, dar şi de pe uscat. Conchologia, reprezintă studiul cochiliilor de moluşte, fiind o disciplină biologică foarte puţin cunoscută în România.
Colecţionarii arădeni, prof. Călin Istrate şi prof. Simona Opriş-Dinea, invită publicul să cunoască o mică parte a varietăţii speciilor exotice (mai ales) de moluşte, în scopul protejării lor. „În multe ţări ale lumii, au ajuns rarităţi, datorită activităţilor, de multe ori inconştiente, ale oamenilor. Nu este păcat ca, pe unele, în curând să nu le mai vedem decât în muzee?”, spune prof. Călin Istrate.
Alăturat, sub titlul „E primăvară. Natura revine la viaţă. Protejaţi-o!”, expun afişe cu tematică ecologică elevii de la Liceul de Arte „Sabin Drăgoi” Arad, coordonaţi de prof. Adina Plev.
Ateliere interactive
Cu prilejul proiectului educaţional naţional „Să ştii mai multe, să fii mai bun” (7-11 aprilie), elevii arădeni sunt invitaţi la ateliere interactive, pe teme de biologie şi protecţia mediului, coordonate de muzeograful Delia Taha.
Citiți principiile noastre de moderare aici!