„O sută de ani de administrație românească nu pot fi menționați fără a face referire la eforturile și realizările din domeniul gospodăririi apelor. Apa reprezintă o resursă esențială pentru toate comunitățile. Expoziția își propune să evidențieze cele mai importante realizări în domeniul gospodăririi apelor, dar și problemele grave generate de inundațiile provocate de principalele cursuri de apă din județ”, spun organizatorii evenimentului.
De-a lungul anilor, toate cursurile de apă din județul nostru au produs inundații catastrofale, cu efecte dramatice asupra vieții economice și sociale. Cele mai notabile astfel de evenimente s-au produs în 1932, 1940, 1970, 1975 pe Mureș, respectiv în 1940, 1966, 1970, 2000 pe Crișul Alb și Crișul Negru.
La vernisajul expoziției au fost prezenți reprezentanții în teritoriu ai Administrației Naționale „Apele Române”, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” Arad, dar și zeci de oameni curioși să vadă imagini cu inundațiile din 1932 până în zilele noastre.
Organizatori ai evenimentului sunt Galeriile „Turnul de Apă”, Administrația Bazinală de Apă Mureș, Administrația Bazinală de Apă Crișuri, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad și Lucaciu Marcel-Sorin, alături de Consiliul Județean Arad și Complexul Muzeal Arad. Conform organizatorilor, expoziția poate fi vizitată până pe 6 noiembrie 2018.
Citiți principiile noastre de moderare aici!