ARAD. Aproximativ un sfert de oră a durat şedinţa extraordinară CLM de joi. A fost suficient, însă, pentru ca toate cele şapte proiecte aflate pe ordinea de zi să treacă, fără probleme, de votul aleşilor. Cu tot cu cele trei amendamente formulate la proiectul privind rectificarea bugetară.
În prima parte a şedinţei a fost prezent şi primarul Gheorghe Falcă. El a făcut câteva comentarii privind importanţa aprobării studiului de fezabilitate pentru „Lucrările de protecţie a suprafeţei active a locurilor de joacă amplasate în parcurile din zona Falezei Mureşului”. Apoi s-a referit, pe scurt, la câteva din alocările bugetare realizate prin rectificare, insistând asupra necesităţii modernizării stadionului Motorul, a reparaţiilor la scena sălii mari a Teatrului (unde îşi va muta activitatea Filarmonica) şi a investiţiilor de la Spitalul Judeţean (la una din secţiile care a aparţinut defunctului Spital Municipal).
Grijă pentru zonele verzi
Scurte intervenţii au mai fost consemnate în cazul proiectului privind aprobarea PUZ şi Regulamentului Local de Urbanism pentru „Construire clădire cu funcţiuni mixte D+P+8E, Arad, Calea Aurel Vlaicu nr.139-151”. Viceprimarul Bognar Levente a dorit să ştie cât la sută din suprafaţă este alocată zonelor verzi şi ce anume conţin acestea (iarbă, pomi etc.), iar Florin Galiş a solicitat serviciilor de specialitate ale Primăriei să urmărească lucrările de executare a lucrării astfel încât să fie respectate normele privind spaţiile verzi.
Arhitectul şef al Aradului, Radu Drăgan, a intervenit pe subiect precizând că „zonelor verzi le revine un procent de 17,09% din întreg lotul”. În ceea ce priveşte detaliile cerute de Bognar Levente în legătură cu tipul de vegetaţie din zonele verzi, Radu Drăgan a subliniat că astfel de date ar putea fi solicitate doar în faza autorizării, nicidecum în faza PUZ.
Citiți principiile noastre de moderare aici!