O veste dintre cele mai bune pentru iubitorii alpinismului. Pentru prima dată, arădenii sportivi vor avea o sală de cățărat, ceea ce va face ca paleta de activități sportive a județului Arad să se diversifice. Așadar, ne mai despart câteva săptămâni până când degetele acoperite de magneziu vor putea strânge prizele montate pe pereții sălii. Locația este una foarte cunoscută… Teba. Locul unde și-au desfășurat pentru început atelierele inimoșii tineri de la CitiZenit, care între timp au fost nevoiţi să plece de acolo. Mai exact, pe strada Mucius Scaevola, accesibil ușor de la Boul Roșu, în incinta fabricii, aproape de intrare.
De ce spunem că inițiativa alpinistului arădean Adi Margea (căci acesta stă în spatele sălii) este inedită? Tocmai pentru că trăim vremuri în care singurul „sport” practicat de foarte mulți tineri este facebook-ul și click-ul. Din păcate un obicei bolnăvicios care te ține tot timpul cu privirea fie în ecranul telefonului, al tabletei sau al laptopului. Un obicei prost care intoxică creierul, folosit în exces, și care poate genera boli de sănătate, chiar și deformări ale coloanei în lipsa mișcării fizice.
Susținerea lui Zsolt Torok
Cum era de așteptat, arădeanul Zsolt Torok, alipinistul care ne aduce mândrie orașului prin ascensiunile realizate pe cei mai înalți munți ai lumii, este în al nouălea cer de fericire. „Margea Adi este din Arad iar felul în care ne-am cunoscut a fost special. M-am antrenat la cățărare pe peretele turnului de observare de la cetatea Șoimoș, iar un băiat tânăr, foarte respectuos, m-a întrebat dacă poate încerca și el… Au urmat ani în care Adi s-a perfecționat, a devenit un mare cățărător și a deschis în Timișoara, cu ajutorul membrilor clubului din care făcea parte, prima sală de cățărat a lui. A tras mult, a muncit, a fost modest și s-a străduit să facă ceva pentru comunitate. În sala lui, One Move, se țin concursuri precum etapa de Campionat Național de Escaladă Indoor. A contribuit la multe premiere de trasee de escaladă și este omul de bază la competiția Herculane Climbing Open”, a declarat Zsolt Torok.
Execuția lucrării, completează Zsolt, este elegantă și făcută cu grijă, iar când pereții se vor umple cu prize și sala cu oameni va fi un punct de atracție atât pentru tinerii din oraș, cât și pentru alte generații care doresc sa facă mișcare. „Bravo Adi, succes!”, îi transmite Torok arădeanului.
Sport nou în Arad
Această activitate de cățărare sportivă se va desfășura la fel ca oricare alt sport precum fitness, culturism, înot, atletism, etc. Arădenii interesați vor putea achiziționa abonamente de asistență, vor putea închiria echipament de cățărat etc. Înăuntru va funcționa și un mic magazin ce va fi dotat cu echipament specific de munte, dar și un minibar.
Cu magazin
„Sala de cățărat va fi accesibilă atât începătorilor, cât și celor avansați și profesioniștilor care vor dispune de un teren de antrenament adecvat exercițiilor. Vom avea un panou special pentru copiii până la șase ani și un parcurs de aventură Via ferrata – mers pe cablu, pentru copii mai mari. Începătorii vor putea apela la serviciile unui instructor pentru a fi inițiaţi în tehnicile escaladei și se vor putea echipa integral cu echipament de la magazinul din cadrul sălii”, a declarat pentru Jurnal arădean/Aradon, Adi Margea.
Citiți principiile noastre de moderare aici!