ARAD. Au trimis factura către client, chiar dacă nu se ştie cu siguranţă dacă serviciul a fost şi prestat pentru cel care a fost pus să plătească. Dacă se constată că, într-adevăr, clientul nu a beneficiat de serviciul respectiv, atunci factura se anulează. Dacă nu, se plăteşte. Până atunci, însă, abonaţii care s-au trezit cu facturile dublate, la cinci ani de la introducerea canalizării pe strada lor, timp în care nu au fost puși la plată, au scos banii şi au plătit. De frica penalizărilor. Este vorba despre arădeni din cartierul Aradul Nou de pe străzile Posada şi Ficusului. Ei au fost cei care ne-au contactat la redacţie pentru a ne anunţa despre păţania lor. Cu siguranţă mai sunt, însă, şi alţi arădeni în aceeași situaţie.
Abonatul reglementează situaţia
Singurul lucru pe care mai poate abonatul să îl facă este să se deplaseze la sediul Companiei de Apă Arad pentru a depune o sesizare. O echipă a societăţii va ajunge la faţa locului pentru a constata care este realitatea din teren şi va fi anulată factura. Asta doar dacă se confirmă faptul că nu există nici un racord. Totul se rezolvă foarte simplu pentru Compania de Apă Arad care a emis deja facturile. Mai greu va fi pentru arădeanul care, dacă nu vrea să primească în continuare o factură pentru un serviciu neefectuat, trebuie să mai facă aceste demersuri care l-ar putea scăpa de nişte bani daţi pe degeaba.
Două situaţii
Reprezentanţii Companiei de Apă au precizat că sunt două situaţii distincte în cazul celor neracordaţi la canalizarea oraşului. Una este cea în care racordul nu a fost făcut până la căminul abonatului, este doar stradală, şi atunci, într-adevăr, nu se plăteşte serviciul. A doua este cea în care racordul a fost făcut pe bani europeni până la căminul abonatului şi atunci se plăteşte. Chiar dacă abonatul nu a mai făcut racordul interior care să-l lege efectiv la reţeaua de canalizare. Faptul că are la dispoziţie acest serviciu pe care refuză să îl folosească nu îl scuteşte de plata lui. Reprezentanţii Companiei susţin că există reglementări legale în acest sens şi abonaţii pot opta dacă vor sau nu să benficieze de serviciul pe care oricum îl vor plăti.
Inundaţii
Din păcate, în unele cartiere canalizarea a crescut şi riscul de inundaţii pentru cei racordaţi. Au fost nenumărate situaţiile în care, după introducerea acestui serviciu, oamenii au avut probleme cu apa şi mizeria care le inundă casele şi curţile, probleme pe care nu le-au avut înainte. Şi atunci nu e de mirare că unii arădeni, mai ales dacă au ghinionul de a avea casele situate într-o zonă mai joasă, stau să se gândească de două ori dacă va fi o alegere bună cea a racordării la reţea, chiar dacă e mai civilizată. De multe ori civilizaţia realizată prost le-a adus mai mult rahat în casă decât „anticul” prister care măcar ținea dejecțiile într-un singur loc.
Citiți principiile noastre de moderare aici!