Oferta de muncă pentru piaţa IT este în permanenţă dezvoltare şi se situează printre cele mai bine plătite categorii profesionale. Informaticieni, programatori, administratori de sistem sau, dacă aleg munca didactică, profesori de matematică, absolvenţii se pot orienta către ofertele din ţară dar şi din străinătate sau la companiile multinaţionale din România. Fie că aleg informatica, matematică-informatică sau informatica aplicată cu predare în limba engleză, studenţii pot beneficia de expertiza şi pregătirea profesională a cadrelor didactice. „Ne bucurăm că studenţii noştri pot beneficia de expertiza unor cadre didactice de excepţie, printre care se numără şi profesori invitaţi din Anglia şi Franţa, de o bază materială foarte bună. Avem șapte laboratoare dotate cu calculatoare specializate pentru programare, baze de date, grafică, webdesign, etc.”, a punctat decanul facultăţii, Sorin Nădăban.
Două programe de master
Cele două programe de master: Informatică aplicată în ştiinţe, tehnologie şi economie şi Modelare matematică în cercetare şi didactică – masterat internaţional (la care sunt invitaţi să predea cadre didactice din străinătate) în limba engleză deschid oportunitatea unei activităţi de cercetare. Realizată în colective interdisciplinare, cu implicarea masteranzilor, munca de cercetare este axată pe aplicații ale matematicii și informaticii în economie, medicină, inginerie. „Rezultatele cercetării pot fi publicate în revista facultăţii „Theory and Applications of Mathematics&Computer Science” care este indexată în mai multe baze şi care speră, cât de curând, să fie indexată ISI”, a completat Mariana Naghy, director de departament.
Concurs internațional de matematică
Şi pentru că cei de aici, de la Facultatea de Ştiinţe Exacte vor să stimuleze performanţa, de aproape opt ani, îi provoacă pe cei mai buni liceeni în ale matematicii să-şi demonstreze cunoştinţele. Concursul internaţional de matematică, inclus în calendarul Ministerului Educaţiei Naţionale, „Caius Iacob” se află la cea de a VIII-a ediţie ce se va organiza în luna mai şi se bucură de o tot mai largă participare din partea elevilor. „Facultatea de Ştiinţe Exacte este una din facultăţile care se bucură de o foarte bună bază materială, de expertiza unor cadre didactice de excepţie şi oferă oricărui absolvent şansa de beneficia de o pregătire de excepţie pentru o piaţă a muncii extrem de ofertantă în acest domeniu”, a punctat Ramona Lile, rectorul UAV.
Citiți principiile noastre de moderare aici!