Toate specializările noastre, sunt acreditate cu grad de încredere
Universitate europeană, o Facultate europeană
Prof. univ. dr. Marius Grec, decanul Facultății de Științe Umaniste, Politice și Administrative, a subliniat: „Viitorilor studenţi le transmit că în domeniul științelor socio-umane să aleagă o Universitate europeană, o Facultate europeană, să alegă să se pregătească alături de cei mai buni profesori pentru a avea succes în carieră, deoarece noi îi pregătim în domeniul relațiilor internaționale, a studiilor europene, analizei și teoriei politice, istoriei, ştiinţelor comunicării, al limbilor moderne aplicate. Le-aș spune să aleagă o Facultate care îi reprezintă și să studieze într-un oraș cosmopolit așa cum este Aradul, un oraș care sperăm că nu peste mult timp va intra în finala orașelor din România pentru titlul de capitală culturală europeană. Am sintetizat domeniile de licență și domeniile de masterat, dar și domeniul studiilor postuniversitare pe care Facultatea noastră le propune studenților. În ceea ce privește licența, toate specializările noastre, fie că este vorba despre limbi moderne aplicate, istorie, relații internaţionale sau ştiinţele comunicării, sunt acreditate cu grad de încredere. De asemenea, în planul doi al continuării studiilor, la domeniul masterat, programele noastre cele mai cătate sunt comunicare managerială și resurse umane, mass-media și comunicare publică, evaluarea politicilor și programelor publice europene, istorie și civilizație europeană, transdisciplinariate în predarea limbilor moderne, limbi moderne aplicate în afaceri. Reamintesc faptul că Facultatea de Științe Umaniste din Arad a împlinit anul acesta 20 de ani de existență și în scurt timp vom lansa un volum „20 de ani de învățământ umanist la Arad”. Centrele de cercetare și de studiu în domeniul științelor umaniste în care studenţii, absolvenții, dar și elevii au fost cooptați sunt Muzeul Memorial „Vasile Goldiș”, Centrul de studii iudaice „Academician Nicolae Cajal”, Centrul Internaţional de Testare Lingvistică, Centrul German „Fried Schiller”, Centrul Literar „Ioan Slavici” sau Centrul de Studii Literare „Tudor Arghezi”, Centrul de limbă franceză”.
Facultăţi de Medicină în limbile română, franceză şi engleză
Conf. univ. dr. Claudia Toma, prodecan Facultatea de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară, a precizat: „La Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad avem facultăţi de Medicină în limbile română, franceză şi engleză, Medicină Dentară, Farmacie, Nutriţie, Fizio-Kinetoterapie şi Recuperare Medicală şi respectiv Tehnică Dentară, toate acestea vizând 3 sfere de interes, atât partea didactică – ciclul de licenţă, cât şi ciclul de masterat, atât la nivelul studiilor fundamentale, respectiv biologie moleculară şi biotehnologii, cât şi profund ancorate în necesităţile sociale în medicină socială, management sanitar precum şi medicină comunitară şi sănătatea familiei dar şi cel de al treilea nivel, cel de doctorat, reprezentate prin 7 specializări prezente în cadrul Universităţii noastre pe domeniul medical”.
„Toate programele de studii oferă absolvenţilor o bună posibilitate de inserție pe piaţa muncii”
„Facultatea de Științe Economice, așa cum v-a obișnuit în cei 25 de ani de existenţă, în această perioadă vine în întâmpinare absolvenților de liceu cu diplomă de bacalaureat cu următoarele specializări de studii de licenţă, toate fiind acreditate de către ARACIS respectiv de Ministerul Educației și Cercetării Științifice: marketing, contabilitate şi informatică de gestiune, administrarea afacerilor, economia comerţului, turismului şi serviciilor. Toate aceste programe de studii oferă absolvenţilor o bună posibilitate de inserție pe piaţa muncii. Facultatea de Ştiinţe Economice derulează și în prezent două proiecte prin care dovedim că ne interesează parcursul ulterior în viaţă al absolvenților. Dacă există absolvenți ai Facultății de Științe Economice care sunt interesați în continuare de o calificare ulterioară oferim și această posibilitate prin programele de masterat: marketingul şi managementul firmei, audit şi expertiză contabilă, administrarea afacerilor în turism şi servicii. Dacă există absolvenți care nu doresc să parcurgă patru semestre de masterat, dar totuși doresc o calificare, ne adresăm acestora prin cele 14 programe postuniversitare, de scurtă durată, care se încheie în 3-4 luni de zile”, a subliniat conf. univ. dr. Andrei Anghelina, decanul Facultății de Științe Economice.
„Specializări de analize de laborator utilizate în domeniul biomedical, management și marketing forestier, tehnologii de dezvoltare pentru aplicațiile WEB”
Conf. univ. dr. Nicușor Boja, decanul Facultății de Științe ale Naturii, Inginerie și Informatică, a precizat: „Absolvenții de liceu găsesc o gamă largă de studii de licenţă la Facultatea noastră, cum ar fi biologie, ecologie și protecția mediului, silvicultură, geografia turismului, informatică cu frecvență și fără frecvenţă, precum și un program de informatică în limba engleză. La nivel de masterat oferim studenților specializările de analize de laborator utilizate în domeniul biomedical, management și marketing forestier, tehnologii de dezvoltare pentru aplicațiile WEB. Avem o bază material de excepție, începând cu Institutul de Științe ale Vieții, Grădina Botanică Universitară „Pavel Covaci” din Macea, Cabana Izoi precum și numeroase parteneriate naționale și internaționale cu diferite universităţi de profil, cum ar fi Universitatea din Kaposvar și Universitatea de Științe Silvice aplicate din Rottenburg, cu care avem colaborări foarte bune. De curând, o delegație a universităţii noastre s-a întors de la Universitatea din Rottenburg unde a susținut cursuri, printr-o bursă Erasmus, fiind foarte apreciați. De asemenea, studenții noștri pot benefica de burse Erasmus la cele două universități cu care avem legături”.
Rezultate remarcabile ale studenţilor UVVG la nivel de țară în domeniul sportului
Prof. univ. dr. Teodor Pătruță, decanul Facultății de Științe ale Educației, Psihologie și Educație Fizică și Sport: „În acest cadru doresc să evidențiez două rezultate remarcabile ale studenţilor UVVG la nivel de țară în domeniul sportului, rezultate cu care ne mândrim și care fac cinste Universităţii noastre. Este vorba despre participarea, în premieră, la Campionatul Național Universitar Studențesc, competiție organizată de ministerul de resort împreună cu universităţile din toată țara. Am participat la două domenii foarte apreciate de studenți, baschet feminin, unde echipa noastră a obţinut locul doi pe țară și medalie, iar a doua echipă cu care am participat este echipa de fotbal a Universităţii noastre. Pe tot parcursul acestui campionat echipa noastră de fotbal a pierdut un singur meci ceea ce ne-a adus pe locul trei. Pe lângă aceste două cupe am mai obţinut două titluri, respectiv Cel mai bun portar din campionat și Cel mai bun jucător din campionat. Facultatea noastră are patru programe de studii de licență și patru programe de studii masterale, fiind vorba de psihologie, pedagogia învăţământului primar şi preşcolar, educaţie fizică şi sportivă, asistenţă socială”.
Dreptul și lumea juridică
Conf. univ. dr. Cristian Alunaru, decanul Facultății de Științe Juridice: „Cu privire la Facultatea de Științe Juridice încep prin a spune că este prima facultate de drept privată acreditată din România și în cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiș” este cea mai veche facultate alături de cea de Științe Economice. În aceşti 25 de ani de existenţă s-a creat o frumoasă tradiție deja cunoscută în țară și peste hotare, nu numai datorită specialiștilor de prestigiu din diverse centre universitare de renume care au predate la noi, ci în special datorită absolvenţilor facultății noastre, care ne fac cinste și care ocupă funcții de răspundere la nivel național și local, începând de la ministere și până la prefectură, primărie, tribunal, judecătorie, parchet, barou avocați. Cadrele didactice ale acestei Facultăți sunt cadre proprii, formate aici la Universitate, dintre care mulți sunt și practicieni, ceea ce contribuie la pregătirea practică pentru viața juridică a studenților. Facultatea iese în întâmpinarea celor care studiază dreptul și lumea juridică prin manifestările internaţionale pe care le-a organizat, fiind cunoscute de dumneavoastră, conferințe internaţionale, școli de vară și relațiile internaţionale cu diverse universităţi, dintre care subliniez relațiile cu universitatea din Viena. Oferta universităţii noastre constă în studii la nivel de licență, cu specializarea drept. Absolvenții facultății noastre au porțile deschise spre orice profesie juridică din România. Pentru cei care doresc să-și continue studiile avem masterate bazate pe principalele ramuri, drept penal și drept civil. Noutatea pe care o oferă Facultatea noastră este reprezentată de studiile postuniversitare de durată scurtă, care ies în întâmpinarea specialiştilor ce doresc să se formeze profesional după absolvirea facultăţii”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!