Chiar şi în absenţa reprezentantului constructorului, edilul Aradului a încercat să aducă lămuriri pe subiect: „Cătă vreme există un contract, acesta trebuie respectat. Să nu uităm că vorbim despre o investiţie suportată integral din bugetul municipalităţii. Un lucru este cert, numărul de scaune nu are nimic în comun cu clasificarea de3 stele (n.a.: din cinci) pe care o va primi. Important este că pe noul stadion se vor putea disputa meciuri internaţionale”. Întrebat despre termenul de execuţie (sfârşitul anului 2016, conform semnării contractului la 20 decembrie 2013, sau vara lui 2017, firma Tehnodomus motivând că a preluat amplasamentul doar în iunie 2014), primarul Falcă a spus: „Termenul e de 36 luni, conform contractului. Mai mult, sperăm ca din toamna anului viitor, UTA să poată intra pe stadion, în paralel cu continuarea lucrărilor”.
Bani pentru gazon
În şedinţa CLM de vineri, se va solicita – prin rectificare bugetară – suma de 60 000 lei, pentru studiul de fezabilitate necesar amenajării gazonului, instalaţiei de încălzire şi instalaţiei de irigare, urmând ca respectivele lucrări să fie demarate în primăvara anului viitor, după turnarea fundaţiei de beton.
Clarificările sunt binevenite, rămâne doar să aşteptăm finalizarea investiţiei – sperăm, fără alte rectificări bugetare – şi să ne bucurăm de cele 12 854 locuri pe scaune ale stadionului UTA.
Citiți principiile noastre de moderare aici!