Dintre cei 656 de delegaţi desemnaţi, din municipiu şi organizaţiile din judeţ, nu mai puţin de 631 au fost prezenţi la lucrările Consiliului de Coordonare Judeţean al PNL Arad, for abilitat cu alegerea conducerii judeţene a partidului. După cum era de aşteptat, în condiţiile în care deputatul Eusebiu Pistru a renunţat la candidatură, în cursul serii de miercuri, Gheorghe Falcă nu a avut niciun fel de probleme în a primi un nou mandat de preşedinte al PNL Arad. De asemenea, nu a avut dificultăţi nici la promovarea echipei sale, pe care o anunţase înainte, în toate celelalte funcţii, întrucât nu au existat contracandidaţi. Au fost aleşi, respectiv, realeşi, doi prim-vicepreşedinţi, Iustin Cionca – preşedintele Consiliului Judeţean şi Sergiu Bîlcea, singurii rămaşi în cursă după retragerea senatorului Ioan Cristina. De asemenea, au fost aleşi opt vicepreşedinţi pe domenii de activitate şi 15 membri cu atribuţii de secretari executivi, care completează Biroul Permanent Judeţean. Cu menţiunea că cei mai mulţi dintre vicepreşedinţi şi secretari executivi sunt primari din oraşele şi comunele mari ale judeţului.
Falcă: „Nu mă bucur”
Într-un fel de raport de activitate, Gheorghe Falcă a povestit toate victoriile sale pe linie administrativă, din 2000 şi până în prezent, remarcând că „în ultimele mele victorii nu am putut să mă bucur pentru că m-am gândit la partid”. Atât el, cât şi ceilalţi vorbitori au insistat pe ideea de unitate a partidului, care trebuie să ducă la îndeplinire proiectul Arad 2020, adică să câştige toate rundele de alegeri, mai ales pe cele locale. Falcă a lansat o serie de tirade satirice la adresa grupării Pistru, acuzându-i pe cei care „au lansat de 10 ori mai multe atacuri la adresa lui decât la adresa PSD”. În rest, totul a decurs în linişte şi pace, lipsind orice risc de surprize.
Echipa Pistru s-a retras
Eusebiu Pistru şi ceilalţi din echipa lui susţin că s-au retras pentru a nu „gira încălcările statutului” şi spun că sunt convinşi că alegerile vor fi invalidate de către conducerea centrală. Totodată, spun ei, „este un semnal clar că ne dorim o schimbare în ceea ce privește respectarea regulilor de către toți membrii liberali, indiferent de funcție, ne dorim transparență în orice act decizional, ne dorim comunicare deschisă, clară și onestă”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!