Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să amâne judecarea primului termen în cadrul procesului în care familia Colţeu vrea să pună mâna din nou pe Nadăş. În luna decembrie a anului trecut anunţat faptul că DNA a repurtat o victorie uriaşă în instanţă, Curtea de Apel Timişoara desfiinţând documentele prin care membrii familiei Colţeu îşi atestau calitatea de moştenitori ai Ecaterinei Mairovitz. Implicit, în urma deciziei respective, familia respectivă a rămas fără toată moştenirea Nadăşului, o moştenire evaluată la peste 22 de milioane de euro.
Magistraţii timişoreni au decis, în luna decembrie, că instanţa „„admite sesizarea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara„ şi au dispus desfiinţarea mai multor înscrisuri (certificate de moştenitor, acte notariale, încheieri, declaraţii de martor etc.).
Magistraţii timişoreni au decis: „Dispune desfiinţarea următoarelor înscrisuri: Certificat de calitate de moştenitor nr. 5/31.01.2003 eliberat de Biroul Notar Public Vlai Adrian din Arad; Încheiere finală nr. 5/31.01.2003 dispusă de Biroul Notar Public Vlai Adrian din Arad prin notarul public Vlai Adrian în dosarul succesoral nr. 7-6-5/2003; Încheierea dispusă la data de 31.01.2003 de Biroul Notar Public Vlai Adrian din Arad prin notarul public Vlai Adrian în dosarul succesoral nr. 6/2003; Încheierea dispusă la data de 31.01.2003 de Biroul Notar Public Vlai Adrian din Arad prin notarul public Vlai Adrian în dosarul succesoral nr. 7/2003; Declaraţia numitului Hotăran Tiberiu autentificată la Biroul Notarului Public Vlai Adrian din Arad, prin încheierea nr. 214/31.01.2003; Declaraţia de martor, completată olograf, dată în dosarul succesoral nr. 7-6-5/2003 la data de 31.01.2003 de numitul Hotăran Tiberiu în faţa notarului Vlai Adrian”.
Prin desfiinţarea înscrisurilor de mai sus, Colţeii au rămas fără terenurile din Nadăş, peste 8.700 de hectare de pădure, păşune şi teren arabil.
Contestaţii
Imediat după ce au primit sentinţa, membrii familiei Colţeu, dar şi notarul Adrian Vlai, au depus contestaţii faţă de decizia Curţii de Apel Timişoara, contestaţii care vor fi judecate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Practic, acesta este ultimul pas al întregului demers pornit de DNA în luna februarie a anului 2014. Decizia care va fi luată de Înalta Curte va fi definitivă. Primul termen al acestui proces a avut loc vineri, 21 aprilie. Numai că instanţa a decis că nu s-a îndeplinit procedura. Practic, trebuiau citate toate părţile implicate în proces, lucru care nu s-a întâmplat.
Înapoi, pe 19 mai
Judecătorii au hotărât să amâne procesul până în 19 mai pentru a fi trimise citaţii către toţi cei care au dat cu subsemnatul, într-un fel sau altul, în întreg dosarul Nadăş. Teoretic, dacă procedura va fi îndeplinită, dosarul va intra pe rol. Mai mult, am putea asista chiar la o sentinţă în cel mai scurt timp. Indiferent care va fi aceasta, sentinţa respectivă va deveni literă de lege în cazul Nadăş.
Citiți principiile noastre de moderare aici!