Iar informaţia ne-a fost confirmată chiar de către prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, Dan Ursu. „La Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad nu a existat nicio sesizare, niciun autodenunţ în legătură cu referendumul din 29 iulie”, ne spune Ursu. Acesta a mai declarat că, la Arad, procurorii îşi desfăşoară anchetele în birouri, şi nu pe câmpuri, vânând oamenii. „Procurorii arădeni nu au fost trimişi pe câmpuri, cu Biblia în mână, pentru a ancheta cetăţenii. Anchetele noastre se derulează la sediul Parchetului”, mai spune Dan Ursu.
Primul autodenunţ
Cu toate acestea, la nivelul judeţului Arad, a fost înregistrată o sesizare în ceea ce priveşte referendumul. Ieri, la orele prânzului, Gabriel Mitroi, un maior în rezervă, s-a autodenunţat că a votat la referendum şi că a convins-o şi pe soţia lui să facă acelaşi lucru. Autodenunțul lui Mitroi a primit numărul de înregistrare 1313.
Şi-a convins soţia
Ce l-a determinat pe arădean să recurgă la această măsură? „Soția a fost dezgustată de situația politică din țară și nu a vrut să meargă la referendum, dar eu am convins-o să-și exprime punctul de vedere. Procurorul cu care am stat de vorba m-a înștiințat ce se poate întâmpla în urma autodenunțului: fie să primesc NUP (neînceperea urmăririi penale – n.r.), fie să fiu acuzat de încălcarea dreptului de liber arbitru, pentru că am făcut presiuni asupra soției să voteze. Acum aștept fie să fiu citat la Parchet, fie să mi se comunice acțiunea de NUP”, spune Mitroi.
Citiți principiile noastre de moderare aici!