Peste o sută de elevi au reuşit să obţină media finală peste 9.00 dar nici unul nu a luat maximum. Au fost note de 10 dar nu pe linie. Cea mai mare a fost un 9.95 a lui Jinga Vlad de la C.N. „Moise Nicoară” şi un 9,93 la Sebiş pentru Barna Ana Maria. A treia medie a acestei sesiuni a fost 9,90 obţinută de Fabri Alina de la Liceul de Artă „Sabin Drăgoi”.
Tot peste 9,80 au mai luat şi: Pellegrini Paula şi Pellegrini Nora (9,87 respectiv 9,86) de la Liceul German, Gomoiu Amalia şi Botoş Andrea, ambele de la C.N. „Vasile Goldiş cu 9,85 şi Visăoan Laura cu 9,83 de la C.N. „Moise Nicoară”
Situaţia pe medii
Din cei peste 4000 de candidaţi la nivel judeţean au promovat 1625 elevi din care 559 au luat între 6-6.99, 484 elevi au obţinut o medie între 7-7,99, 360 elevi între 8-8,99 şi abia 177 au luat între 9 şi 9,99. Cei mai aproape de a promova sunt cei 278 de elevi care au luat între 5-5,99, aceştia fiind probabil şi cei mai mulţi care vor depune contestaţii şi singurii care ar putea da un plus la promovabilitatea pe judeţ.
„Rezultatele de anul acesta demonstrează că elevii arădeni încă nu iau în serios acest examen de maturitate. Nu este neapărat o competiţie cu alţii ci mai degrabă o competiţie cu ei înşişi pentru care cei mai mulţi nu s-au pregătit destul de serios. Aş vrea să trag un semnal de alarmă şi să le spun elevilor că trebuie să înveţe dacă vor să treacă cu bine de acest examen”a declarat Claudius Mladin, inspector şcolar general al IŞJ Arad.
Dezastru la profilul tehnologic
În ceea ce priveşte promovabilitatea pe profile, cel mai mare procent l-au obţinut cei de la teoretic (64,2%) şi vocaţional (64,3%). Dezastrul, ca în fiecare an este la profilul tehnologic unde procentul a coborât sub 20%. deşi numărul candidaţilor reprezintă cam jumătate din totalul candidaţilor la bacalaureat.
„Aici cu siguranţă trebuie făcute câteva modificări. Nu mi se pare corect ca cei de la profilul tehnologic să primească aceleaşi subiecte cu cei de la profilul teroretic, dat fiind că programa liceelor tehnologice este diferită de cea a celor teoretice. Cu siguranţă până anul viitor vor fi făcute câteva modifcări în acest sens” a punctat Claudius Mladin, inspector şcolar general.
Au renunţat pe drum
Din cei 4389 de candidaţi înscrişi pentru sesiunea de bacalaureat a acestui an doar 4159 s-au şi prezentat la examene, 230 fiind absenţi. Patru (3 de la zi, unul de la frecvenţă redusă)din cei care au dat probele au fost eliminaţi pe parcursul examenelor pentru că au încercat să copieze sau au avut asupra lor telefoane mobile.
„Elevii nu au luat în serios examenul de bacalaureat de anul acesta” Claudius Mladin
Citiți principiile noastre de moderare aici!