Am scăpat fără drumuri închise. Aventura drumarilor de la judeţ a început de vineri dimineață, de la ora 07:00, când au intervenit pentru a elibera drumurile de zăpadă și nu s-au mai oprit până sâmbătă.
„S-a lucrat non-stop de vineri până sâmbătă la ora 22:00. A urmat o pauză de cinci ore, timp în care muncitorii s-au odihnit, iar activitatea s-a reluat de duminică dimineața începând cu ora 6:00”, a declarat Cristian Drăgan, vicele CJA. De vineri şi până ieri au fost împrăștiate pe drumurile din județ 1255 tone de material antiderapant.
„Până acum din totalul de 8600 metri cubi de material antiderapant s-a folosit jumătate, 4110 tone, asta pentru tot ce înseamnă deszăpezire până la ora actuală pe toată perioada de iarnă”, mai spune Drăgan. Au fost scoase pe teren 27 de utilaje, care acoperă o suprafață de 850 de kilometri de drum. Media unui utilaj de deszăpezire este de 40 – 50 kilometri, asta și în funcție de zona în care a fost repartizat.
Zone dificile
Greutăți la deszăpezire au fost întâmpinate pe drumurile județene pietruite, mai ales pentru accesul în satele și comunele mai îndepărtate cum ar fi: Lalașinț, Bruznic sau Cuvejdia, unde a fost lăsat un strat de zăpadă, care ulterior a fost tasat pentru a se putea circula în condiții de iarnă. Până acum, ne asigură Cristian Drăgan, vicepreședintele Consiliului Județean Arad, nu am avut niciun sat sau comună izolată și nici un drum județean sau comunal izolat. Pe drumurile aflate în construcții din județ se circulă normal în regim de iarnă.
Straturi de zăpadă în județ
Moneasa – peste 70 de cm, Nădlac – 60 cm, Chișineu-Criș între 40 – 50 cm, Lipova – între 30 – 50 cm, Pâncota – 35 cm, Sebiș – aproximativ 30 cm , Săvârșin 15 – 25 cm.
Citiți principiile noastre de moderare aici!