ARAD. Tribunalul Arad informează că „începând de luni, 25 octombrie, accesul persoanelor în incinta instanţelor aflate în circumscripţia Tribunalului Arad nu se va face pe baza certificatului verde digital”, cu precizarea că “accesul în sediul instanţei al justiţiabililor, avocaţilor, experţilor, consilierilor juridici şi al publicului se va face la fel ca şi până acum, cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie împotriva îmbolnăvirii cu COVID-19”.
“Vă reamintim că, având în vedere că instanţele arădene dispun de dosarul electronic, se recomandă studierea dosarului online. La serviciul de registratură și arhivă este permis accesul unei singure persoane în incinta biroului, iar pentru persoanele aflate pe holuri este obligatorie respectarea distanţei de minimum 1,5 m”, au reamintit reprezentanții Tribunalului Arad.
Programul cu publicul în cadrul Biroului de informare şi relaţii publice este suspendat, astfel că sesizările, cererile sau memoriile vor fi transmise prin e-mail: tr-arad@just.ro, fax: 0257/251700, respectiv prin poştă, persoanele interesate pot solicita informaţii şi telefonic, apelând numerele de telefon: 0374/491086 – pentru Tribunalul Arad şi 0374/491087 – pentru Judecătoria Arad.
Decizia ca accesul la instanțe și parchete să nu se facă în baza certificatului verde a fost anunțată duminică seara de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).
“Prevederile H.G. nr.1130/2021 pentru modificarea anexelor nr.2 și 3 la H.G. nr.1090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, justificate în contextul pandemic existent în România, nu vizează activitatea instanțelor și parchetelor de pe lângă acestea. În urma analizei, atât direcția internă a Consiliului Superior al Magistraturii, la solicitarea președintelui CSM, cât și Ministerul Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situații de Urgență, au apreciat că prevederile H.G. nr.1130/2021 nu intră în conflict și nu sunt aplicabile domeniului justiției odată ce legiuitorul a stabilit printr-un demers legislativ special organizarea și desfășurarea activității instanțelor și parchetelor de pe lângă acestea în contextul pandemiei de COVID-19. În consecință, activitatea instanțelor și parchetelor de pe lângă acestea se va desfășura în aceleași condiții ca și cele anterioare H.G. nr.1130/2021 atât în ceea ce privește actul de judecată și de urmărire penală, cât și ceea ce privește accesul justițiabililor în sediile acestora, cu respectarea strictă a regulilor de protecție luate de autorități în scopul limitării efectelor pandemiei”, a transmis CSM.
Trimite articolul
XNormal ca nu. Este neconstitutional, este certificatul de deces al democratiei si daca ar fi cerut si la intrarea in tribunale nu ar mai putea fi atacat. Ar fi chiar absurd. NU ca nu este deja dar criminalii au agenda lor.
abureli ….
în realitatea la nivelul instanțelor și parchetelor este foarte clar că măsurile impuse prin HG sunt neconstituționale și astfel orice plângere pentru restricționarea actului de justiției se poate solda cu un dosar pentru abuz și atunci adio magistratură și alte tone de privilegii
”… au apreciat că prevederile H.G. nr.1130/2021 nu intră în conflict și nu sunt aplicabile domeniului justiției odată ce legiuitorul a stabilit printr-un demers legislativ special organizarea și desfășurarea activității instanțelor și parchetelor de pe lângă acestea în contextul pandemiei de COVID-19.”
1. nu se specifică actul normativ emis de legiuitor – dar pentru că se specifică că este legiuitor și fiindcă în România doar parlamentul este legiuitor putem presupune că este vorba de o lege. Totuși ar fi fost corect să se fi specificat legea.
2. și pentru restul pulimii există lege (L.55/2020) care reglementează drepturile și obligațiile în contextul covid … doar că pentru pulime logica este alta și cam seamănă cu calculul pensiei pentru magistrați ….
Eu aș fi curios ce vor aplica magistrații, legea sau HG-ul?
Dacă vine garcea și mă amendează eu pot să-i fac plângere penală? De putut pot dar nu se știe dacă și cum va fi soluționată. Dacă alt garcea refuză înregtistrarea plângerii pot să-i fac ș la ăsta plângere penală? Dacă și procurorul refuză deschiderea unui proces penal față de garcea, eu dacă-i fac și lui plângere penală, ce se întâmplă?
…. și dacă totți membrii categoriei ”pulime” vor face plângeri penale pentru abuz, ce se va întâmpla?
Dacă plângerea penală va include și primul ministru, membrii gurnerului meu, arahat și alte specimene aflate într-un delir autoritarist, ce se va întâmpla, ce vor decide instanțele și parchetele, ce vor aplica, legea sau HG-ul?
Nu e normal. E totusi institutie de stat. Aici s-a comis o greseala, de ce la celelalte trebuie. Sa fie accesul si aici pe baza de certificat.
-
Sa întrebe un prost ca tine