ARAD. După cum scriam și în urmă cu două săptămâni, Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad este în plin proces de „desemnare”, cu contract pentru o perioadă de patru ani de zile, a șefilor de secții. Aceste funcții au fost ocupate, în ultimii ani, pe bază de interimat, prelungit din șase în șase luni, pe perioada stării de alertă, în pandemie. Legislația în vigoare prevede că în unitățile clinice, funcțiile de medic șef pot fi ocupate de medicul cu cel mai mare grad didactic, cu calitate de predare în universitate. Numirea se face la propunerea universității partenere, cu avizul managerului SCJU Arad.
Rămân descoperite însă secțiile care nu sunt clinice, cele în care nu există medic cu grad didactic de predare, sau cele în care există doi medici cu același titlu didactic. În una dintre aceste situații se află 10 secții, pentru care se organizează concurs în vederea ocupării funcției de medic șef.
Zece secții, 8 candidați
Conform anunțului publicat pe site-ul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, sunt scoase la concurs funcțiile de medic șef pentru următoarele secții: medic șef Secție Clinică Medicină Internă I, medic șef Secție Clinică Chirurgie și Ortopedie Infantilă, medic șef Secție Clinică Neurologie, medic șef Secție Clinică ORL, medic șef Serviciu Clinic de Anatomie Patologică, medic șef Laborator Clinic de Radiologie și Imagistică Medicală, medic șef Secție Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice, medic șef Secție Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie, medic șef Centru de Hemodializă, medic șef UPU – SMURD.
Pentru cele 10 funcții de medic șef s-au înscris, însă, doar opt candidați. Nu există interes, se pare, pentru ocuparea funcțiilor de medic șef pe secția clinică ORL și pe secția de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie. Aici se va relua procedura de concurs peste câteva luni, iar până atunci se va continua interimatul.
Înghesuială nu a fost nici la celelalte opt secții, întrucât pe fiecare funcție scoasă la concurs s-a înscris câte un singur candidat. Cine sunt cei opt candidați nu știm deocamdată, întrucât numele lor se ascund în spatele numerelor de înregistrare.
Numiți pe funcții
Pentru șefia secțiilor clinice, la propunerea universității partenere, cu avizul managerului SCJUArad, au semnat contracte de administrare 16 medici. Este vorba despre Simona Dumitra – Pediatrie II, Rujița Ciurea – Pediatrie I, Bogdan Totolici – Chirurgie I, Coralia Cotoraci – Hematologie, Nini Gheorghe –Pneumologie, Mariana Adelina Mariș – Psihiatrie, Stelian Ioan Morariu – Medicina Muncii, Cristian Nicolescu – ATI I, Horia Mureșanu – Urologie, Dan Iovănescu – Gastroenterologie, Liana Mioara Moș – Medicină Internă II, Angelica Teodora Filimon – Neonatologie, Gheorghe Furău – Obstetrică-Ginecologie, Adina Pop Moldovan – Cardiologie, Cris Virgiliu Precup – Serviciul Clinic Județean de Medicină Legală, Dan Fruja – Ortopedie-Traumatologie.
Indicatori de performanță
În contractele de administrare au fost stabiliți indicatori de performanță specifici fiecărei secții în parte, în baza cărora medicul șef va fi evaluat anual. În cazul în care îndeplinirea indicatorilor se face într-un procent de sub 80 la sută, cotractul de administrare, care se încheie pe patru ani, poate înceta după primul an.
Trimite articolul
XLa urgente cine vine…..? Sper ca nu va vine alte idei…
-
” vă vine” alte idei sau ” vă vin” alte idei ?. Greu cu gramatica limbii române, este?