Vești bune în ceea ce privește rujeola din județul Arad. În ultima perioadă nu au mai fost înregistrate noi cazuri de rujeolă, iar în acest moment nu mai sunt copii bolnavi internați la Spitalul Clinic de Urgență Arad. Totuși, România nu a scăpat de epidemia de rujeolă, în ultima săptămână mai multe cazuri fiind raportate în mod special în partea de sud a țării.
Zero cazuri în ultimele 2 săptămâni
Potrivit raportările făcute săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică din România, în luna august în Arad au fost raportate 12 noi cazuri de rujeolă, iar în ultimele 2 săptămâni nu au mai fost înregistrate noi îmbolnăviri. Totalul cazurilor de rujeolă confirmate în județul nostru de la declanșarea epidemiei este de 1014, iar șase dintre cei care au contactat virusul au decedat, din păcate. Important este de menționat faptul că potrivit reprezentanților Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad nu mai sunt copii internați cu rujeolă pe secția de boli infecțiose, ceea ce arată o scădere a incidenței bolii.
Vaccinarea
Pe de altă parte, noul reprezentant al UNICEF în România, Pieter Bult, a declarat că susţine autorităţile române în problema epidemiei de rujeolă, prin derularea de campanii de informare şi conştientizare. În ceea ce privește vaccinarea, Executivul a decis să adopte o Lege prin care vaccinarea copiilor devine obligatorie, părinții riscând amenzi, actul normativ urmând să se aplice cel mai probabil de la 1 ianuarie 2018.
Despre rujeolă (pojar)
Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații. Din 4 persoane care fac rujeolă 1 are nevoie de spitalizare. Pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar), boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli.
Citiți principiile noastre de moderare aici!