Explicaţiile reprezentanţilor Spitalului Judeţean se referă la faptul că o parte dintre pacienţii internaţi nu aveau documentele necesare pentru a chema urna mobilă. Conducerea unităţii medicale a contactat biroul electoral pentru ca cei de aici să ceară permisiunea Biroului Electoral Central privind trimiterea unei urne mobile. Dar, cum legea spune că solicitările pentru urna mobilă se depun doar sâmbătă, între 18:00 şi 20:00, cererea Spitalului Judeţean Arad a fost respinsă. Ca atare, 270 de arădeni care au dreptul de a vota nu îşi pot exercita acest drept. Problemele se referă doar la unitatea centrală a spitalului, restul secţiilor având trimise şi aprobate cererile pentru urna mobilă.
Fara urna mobila la spital
ARAD. Probleme cu exercitarea dreptului la vot pentru pacienţii internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. Dacă pentru cei care pot umbla lucrurile sunt rezolvate (se deplasează, cu bilet de voie de la medic, la secţia de votare de care aparţin), pentru bolnavii netransportabili au apărut complicaţii.
Ei ar fi trebuit să voteze prin intermediul urnei mobile. Aceasta ar fi trebuit să fie solicitată la Biroul Electoral Judeţean. Din păcate, personalul spitalului responsabil de solicitarea urnei mobile la BEJ nu şi-a făcut treaba în timp util. Întrebat cine se face vinovat de această situaţie, managerul Teodora Olariu arată cu degetul spre şeful Serviciului Administrativ al unităţii medicale.
Câteva zeci de persoane internate la Spitalul Judeţean, imobilizate la pat, nu vor putea să-şi exercite dreptul la vot pentru că cineva din spital nu şi-a făcut treaba cum trebuie. Potrivit directorului medical Adrian Wiener, „a fost întocmit un tabel centralizator cu pacienţii netransportabili, însă nu existau pentru toţi toate documentele solicitate de BEJ. Din păcate, nu au fost acceptaţi nici cei pentru care existau toate documentele.”
Citiți principiile noastre de moderare aici!