Aţi fost la concertele susţinute zilele trecute pe lac? Sau v-aţi plimbat, pur şi simplu, prin parcul „Pădurice”? Fie că v-aţi aflat doar în trecere prin zonă, e imposibil să nu fi observat algele care împânzesc toată suprafaţa lacului. Iar dacă aţi şi zăbovit câteva clipe pe-o bancă ori pe trepte, sigur aţi auzit şi orăcăitul broaştelor, odată cu lăsarea serii. V-a deranjat la urechi? Vi s-a tulburat privirea? Vi se pare uşor dizgraţioasă imaginea audio-vizuală pe care o oferă luciul de apă de la Podgoria? Nu mai fiţi răutăcioşi! Încetaţi să mai reclamaţi incompetenţa celor care se ocupă de întreţinerea lacului! Nu mai ocărâţi broaştele aflate în plin exerciţiu de comunicare! Nu vă place?! N-aveţi decât o singură soluţie: acceptarea. Cel puţin aceasta e recomandarea primarului Aradului.
Proaspăt întors dintr-o vacanţă de două săptămâni în Marea Britanie, Gheorghe Falcă a explicat, în cadrul unei conferinţe de presă, că atât broaştele, cât şi vegetaţia de pe lacul „Pădurice” fac parte din… farmecul locului. Edilul şi-a susţinut afirmaţia cu exemple similare din ţări occidentale.
„Nu este nicio problemă cu lacul de la «Pădurice». Nu poţi să stăpâneşti natura. Sunt izvoare subterane, iar în astfel de cazuri este imposibil să nu existe vegetaţie. Iar unde există vegetaţie, există şi faună, broaşte. Am înţeles că a apărut şi o broască ţestoasă. Eu mă bucur, înseamnă că este viaţă bună în lac. Cred că este cazul să ne adaptăm noi naturii, şi nu invers” – a punctat primarul Gheorghe Falcă.
Aşadar, adaptarea!
Citiți principiile noastre de moderare aici!