Acest festival județean de folclor la care au luat parte mai multe grădinițe din municipiu și județ s-a organizat la inițiativa d-nei director, prof. Redeș Adela în parteneriat cu ISJ Arad, reprezentat de d-na inspector școlar pentru educație timpurie, d-na prof. Emilia Sorițeu și d-na director a Palatului Copiilor Arad, prof. Ioana Lung.
În concurs au evoluat 15 formații – ansambluri folclorice de preșcolari și un grup vocal de școlari împreună cu profesorii coordonatori.
Prezentarea în manieră deosebită a festivalului a fost asigurată de d-na Nicoleta Pavel, realizatoare de emisiuni cu conținut folcloric. D-na director Redeș Adela a precizat importanța organizării acestui eveniment: “ Fiind la prima ediţie am dorit ca prin acest festival să aducem un elogiu strămoșilor noștri care s-au jertfit pentru unitatea națională, preșcolarii prezenți fiind păstrători ai tradiției. Apreciez devotamentul cu care cei mici s-au pregătit să păstreze însemnele și valorile autentice naționale și să le promoveze prin intermediul dansului popular tradițional.”
D-na director a salutat prezența d-nei inspector școlar pentru educație timpurie, d-na prof. Emilia Sorițeu la acest eveniment. D-na inspector, prof. Emilia Sorițeu a felicitat organizatorii, pe d-nele directoare și educatoare pentru inițiativa de a organiza un asemenea eveniment mulțumindu-le pentru preocuparea cunoașterii și păstrării tradițiilor naționale încă de la grădiniță.
D-na inspector , prof. Emilia Sorițeu – președinta juriului, alături de d-nele directoare de grădinițe au apreciat ansamblurile de folclor participante în concurs după calitatea și autenticitatea dansului, complexitatea mișcărilor, originalitatea şi calitatea costumelor populare.
Câștigătorii desemnaţi au fost:
• premiul I – Grădinița P.P. Pecica cu grupul de copii care ne-au încântat prin execuţie cu un colaj de dansuri populare locale coordonați de d-nele educatoare prof. Engi Marta Ildiko și inst. Borsos Timea.
• premiul II – Grădinița P.P. Nr. 15 cu ansamblul Albinuța coordonat de prof. Tirian Alina și prof. Duca Arabela şi Grădinița Bambi cu Dansul Călușarii coordonat de d-na director prof. Corina Istrate și prof. Otilia Girigan.
• premiul III a revenit gazdelor fiind câștigat de copiii de la grupa Mare A cu dansul popular „Suntem pui de românași”coordonat de d-na prof. Bacoș Elena.
Toți participanții au primit diplome și au putut admira o mică colecţie de obiecte autentice populare româneşti configurate într-un muzeu etnografic amenajat în incinta grădiniţei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!