Autorităţile locale au organizat la
ştrandul din Arad,
Festivalul Cătlanelor,
la care au participat mii de oameni şi s-au
făcut mii de porţii de mâncare, din
peste 1 tonă de carne. Ploaia care ameninţa
să cadă nu i-a oprit pe arădeni să
fie prezenţi la locul cu pricina. Ba chiar unii au
stat zeci de minute la rând, pentru a se asigura
că sunt primii care se înfruptă din
multele feluri de tocăniţe la ceaun.
Aproape 25 de echipe de bucătari s-au
întrecut să pregătească
tocăniţă, gulaş sau papricaş,
toate după reţete proprii. Alături de
concurenţii arădeni, au fost şi
bucătari din Ungaria. Vedeta festivalului a fost
un ceaun imens… de 3.500 de litri, adus special din
Ungaria pentru festivalul arădenilor. Cele
7.000-8.000 de porţii din cel mai mare ceaun au
fiert peste 6 ore în şir. Renumiţii
bucătarii unguri s-au îngrijit ca din
cătlan să nu lipsească niciun ingredient
care dă savoare tocăniţei
gătită după reţete vechi de sute de
ani. Iar pentru asta au folosit peste 450 de kg de
carne. Şi asta nu a fost tot. Ceilalţi
bucătari au folosit în total alte 600 de kg
de carne.
Oamenii nu au mai ştiut din ce să
aleagă. Totul arăta foarte apetisant şi
era foarte gustos.
O porţie a costat 3 lei, exact ca anul trecut, iar
ingredientele au fost aduse din sponsorizări. O
parte din banii strânşi vor merge în
scopuri caritabile.
M.A.
Citiți principiile noastre de moderare aici!