PÂNCOTA. Într-un decor cu frunze ce-și schimbă culoarea și cad de parcă s-ar îndrăgosti de pământ, amintind sosirea toamnei – anotimp al recoltei și al timpului petrecut împreună –, ne-am aflat din nou la Pâncota, la sărbătoarea pensionarilor și a vârstnicilor, respectiv la festivalul micilor, ediția 2014, organizat în aceeași locație ca și în anii trecuți – parcul central – de filiala Pâncota a Ligii Județene a Pensionarilor Arad.
Cuvântul de deschidere a sărbătorii a fost rostit de Dan Pocrișer, viceprimarul orașului, care a urat participanților, vârstnicilor, multă distracție, voie bună, sănătate și mult noroc. Cuvinte frumoase au rostit și Vasile Lupșea, președintele filialei Pâncota, Octavian Stratulat, preot paroh al Bisericii Ortodoxe Pâncota, reprezentanții Ligii Județene a Pensionarilor, inclusiv prin prezentarea versurilor ce au mers la inima românului, încărcând-o cu spirit, gând și simțire românească.
Sărbătoarea a fost un prilej ca oamenii să mai uite de grija zilnică, să se simtă bine pe parcursul celor cinci ore de spectacol muzical-coregrafic. Ne-am bucurat astfel de orchestra „Rapsozii Zărandului“, cu soliștii vocali Malvina Nagy, Tiberiu Crișan, Cornelia Căprariu-Roman, ce a impresionat prin eleganță scenică, trăire afectivă, prin cântecele „Văd că anii trec“, „La birtuțul cel din sat“ etc., de reîntâlnirea cu grupul „Podgorenii“ Șiria, cu recitalul de romanțe și cântece specifice meleagurilor șiriene, adevărată delectare artistică.
Încântare a produs și ansamblul folcloric al Ligii Județene a Pensionarilor, printr-un spectacol complex de dansuri și cântece populare. Bună, de asemenea, evoluția artistică a solistei Mădălina Motorca și a formației de muzică populară și de petrecere condusă de Nelu Lasca. Un cuvânt bun și pentru Adriana Căprar, care a asigurat, cu o bună tonalitate a vocii, o prezentare reușită a întregului spectacol.
La înălțime a fost și sistemul de sonorizare asigurat de Andrei Stașak, mărind astfel confortul participanților la sărbătoare.
În privința interesului pentru produsele culinare, menționăm cu prioritate mititeii gătiți de nenea Gică bucătarul, pe grătar de jar, serviți cu franzelă proaspătă și muștar. Realmente erau gustoși, preparați după o rețetă cu care nu dai greș. Pe viitor – ne spunea un bucătar – o să vedeți pe viu „drumul micilor“, pentru ca doritorii să reușească un preparat gustos și în bucătăria proprie. Nu au fost refuzați nici cârnatul și carnea de porc la grătar, porumbul fiert etc.
Felicitări organizatorilor, sponsorilor, artiștilor, și considerație pentru pensionari și pentru vârstnici, pentru ceea ce au făcut și fac, dăruind celor mai tineri adevărate modele de urmat.
redactia.jurnalaradean@russmedia.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!