În cadrul evenimentului, organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad (CCIA), au fost cuprinse un târg cu vânzare de îmbrăcăminte, încălțăminte, produse pentru cadoruile de sărbători, dar și un festival gastronomic cu vânzare de produse tradiționale specifice iernii. Tot în cadrul Festivalului Gastronomic, vor avea loc concursuri de tăiere a porcului și concursuri pentru cele mai bune preparate cu cârnați, jumări, caltaboș, preparate la ceaun. Pentru ca evenimentul să se încadreze în tiparul sărbătorilor, totul va fi presărat cu concerte de colinde și muzică populară.
Concurenți mai puțini
Față de anul trecut, putem spune că Festivalul Gastronomic din acest an nu a mai atras atât de multă lume. Dacă anul trecut s-au prezentat mai bine de 30 de echipe care s-au întrecut pentru a vedea cine este cel mai bun, în acest an parcă a bătut crivățul. S-au prezentat doar cinci echipe, fiecare având la dispoziție câte două ceaune. Desigur, în frigul pătrunzător, echipajele s-au simțit bine și au gătit mai tot timpul. În cadrul Festivalului Gastronomic, echipele vor concura pentru: Jumara de aur, Caltaboșul anului și Cina porcului (jurizat joi, 10 decembrie la ora 18.00), Cei mai gustoși cârnați (jurizați vineri, 11 decembrie tot de la ora 18.00) și Cel mai gustos preparat la ceaun (jurizat sâmbătă, 12 decembrie, începând cu ora 18.00).
Atât intrarea, cât și transportul spre Expo Arad sunt gratuite. Transportul se efectuează pe traseul: Podgoria – Expo Arad și retur.
Citiți principiile noastre de moderare aici!