Pentru al cincilea an consecutiv, toamna, la Bata se aud cele mai fantastice povești vânătorești și se mănâncă cele mai bune tocănițe din carne de vânat.
„Festivalul nostru vine în întâmpinarea tuturor celor care apreciază vânătoarea ca pe un sport în care trebuie să-ţi respecţi partenerul, să respecţi vânatul şi să consideri mediul înconjurător, cu toate fiinţele care-l populează, ca pe cea mai mare bogăţie pe care Dumnezeu, în bunătatea Lui, a oferit-o oamenilor”, a declarat ing. Ion Micurescu, sufletul acestui frumos festival cinegetic.
Concurs de gătit
Bucătării s-au întrecut în concursul de gătit la ceaun iar juriul condus de expertul în gastronomie Szabó Iosif a evidenţiat grupa Lipova (prepeliţe fripte şi mezeluri din carne de vânat), Hubertus (tocăniţă de cerb cu porumbele), Milova (tocăniţă de mistreţ cu mămăliguţă) Mailat (purcel la proţap), Dumbrăviţa (gulaş de mistreţ), Variaş (fasole cu ciolan de mistreţ), Zăbalţ (carne de vânat cu varz). Toate preparatele au intrat în proba de foc a mesenilor. Și nu a mai rămas nimic.
Cu șoimii la vânat
O premieră în festival a fost o demonstrație de vânătoare cu șoimi, dar au mai fost puse la cale și o serie de alte concursuri: proba mistreţ în ţarc, proba aport din apă cu raţă, tragere cu arcul, concurs de arbitraje, concursuri pentru câini de vânătoare. Amatorii de senzații tari au avut o tiroliană la dispoziție pentru a crește puțin nivelul adrenalinei din festival.
Seara a fost pentru muzică şi dans, pe scenă evoluând cu mult talent soliştii vocali şi dansatorii ansamblurilor „Vicodorii” din Lipova, „Cununa Sânzâienelor” Bârzava, tânăra şi talentata Melinda Ţolea şi inegalabilul bard al vânătorilor din Banat-Nicu Novac. Acompaniamentul muzical a fost asigurat de orchestra General Music condusă de maestrul Florin Ionaş-Generalu.
Citiți principiile noastre de moderare aici!