Artiștii, trimiși acasă… în carantină
Potrivit Tion.ro, Deși cântăreții români au fost de două ori în zona zero de alertă a noului virus, conducerea Filarmonicii Banatul din Timișoara nu se panichează. Artiștii au venit luni la Sala Capitol, direct de la aeroport, pentru a se întâlni cu colegii aflați la repetiții. Marți au fost la analize și se ține legătura cu Direcția de Sănătate Publică.
„Nu au fost în zona virusului decât în data de 3 decembrie, când acolo nu era declarat niciun virus. De atunci nu s-au mai întors acolo în zona respectivă, care a intrat în carantină. Am luat măsuri și am trimis colegii imediat ce au ajuns în Timișoara, la Medicina Muncii, să fie controlați, în ziua în care au ajuns. Au fost unii colegi și azi dimineață. Suntem în corespondență cu DSP, dacă mai este nevoie”, a declarat Ioan Gârboni, directorul instituției de cultură, pentru TION.
Cei 18 angajați ai filarmonicii care au fost în China vor sta acasă în următoarele 14 zile, într-un fel de carantină. Așa a decis directorul, care crede că nu este cazul să se creeze panică. De altfel, și ceilalți muzicieni au pornit spre casă, unde ar trebui să meargă direct la medic.
„De asemenea, prin decizie directorială, o să-i învoiesc două săptămâni, să stea acasă. Într-un fel de carantină. Nu este nevoie de concediu medical. Ei vor fi plătiți, bineînțeles. Sunt sfătuiți să nu contacteze mai multe persoane. Nu cred că o să se întâmple absolut nimic. Nu s-au făcut niciun fel de controale pe aeroporturi, nicăieri, nici în Germania, deși se știa că vin din China”, a conchis Gârboni.
Cum previne România apariția virusului
Despre virusul din China vorbește și Organizația Mondială a Sănătății, care a avertizat că noul tip de coronavirus s-ar putea răspândi cu ușurință la nivel mondial. Spitalele din întreaga lume au fost îndemnate să se pregătească pentru un eventual scenariu. Mai mult, medicii români spun că simptomele seamănă foarte mult cu gripa, iar eventualii bolnavi ar putea fi tratați în țară.
România a luat deja primele măsuri pentru a preveni prezența virusului în țară. Autoritățile intenționează să cumpere camere cu termoviziune care să identifice persoanele cu febră.
Coronavirusurile provin dintr-o familie mai mare de virusuri care creează diverse boli. Simptomele încep de la febră și pot ajunge la insuficiență renală. Se pot transmite ușor de la o persoană la alta. Virusul detectat în China creează febră și dificultăți respiratorii.
Trimite articolul
XS-au luat masuri de precauție in ce priveste muzicienii din Timișoara, insa pentru restul echipei format din 32 de persoane, printre care numarand atat din Arad orasul nostru cat si Oradea, ce masuri s- au luat???!!!! Daca celealte țări au intrat in alertă, nu ar trebui tratat cu indiferență situația celor care au venit tocmai din zona infectata acasă, mai ales ca perioada de incubație este intre 10-14 zile, iar simptomele pot fi confundate cu gripa!!!