Arad. „Cinci situații de abandon de deșeuri la două platforme de pe străzile Șezătorii și Flacăra au fost sancționate de polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului în doar o săptămână, ca urmare a surprinderii faptelor respective pe camerele de supraveghere instalate în locațiile menționate”, informează Poliția Locală.
Ulterior, agenții constatatori au identificat trei persoane care au transportat și abandonat deșeuri din construcții, material plastic, polistiren și alte tipuri de deșeuri menajere, în afara zonei de amplasare a containerelor de colectare. Deși contravenienții dețineau contracte de salubrizare, au ales să nu procedeze la colectarea selectivă a deșeurilor, abandonându-le în alte locații din oraș. În acest fel, sunt eludate și clauzele contractuale ce vizează cantitatea generată.
Alte două persoane au fost surprinse abandonând deșeuri provenite din construcții pe un teren privat, situat în proximitatea străzii Câmpul Liniștii.
“Pentru încălcarea prevederilor OUG nr. 92/2021, persoanele au fost sancționate, cu obligarea ridicării respectivelor deșeuri și depozitării conforme, aspect realizat după intervenția polițiștilor locali. Direcția Generală Poliția Locală Arad reiterează cetățenilor aspectul deloc de neglijat al cuantumului amenzilor care pot fi aplicate, respectiv între 30.000-45.000 lei persoanelor fizice și între 50.000-70.000 lei în cazul persoanelor juridice”, avertizează Poliția Locală.
Trimite articolul
XFoarte Bine datile o Amenda sa le usture Pielea
Asta se intampla cand nu ai alternativa unde sa duci resturile din constructii. Pe de alta parte, legea spune ca i se poate confisca obiectul muncii si asa nu va mai avea cu ce sa care gunoiul.
Este interesant de aflat daca agenții au respectat ordonanţa de urgenţă nr. 92 /2021 privind regimul deşeurilor. care la
Articolul 64 prevede:
(1) În cazul nerespectării dispozițiilor art. 20 alin. (3) și (4) se aplică sancțiunea contravențională complementară de confiscare a vehiculelor folosite pentru descărcarea/ abandonarea deșeurilor în spații neautorizate, după caz.
(2) În cazul confiscării vehiculului, contravenientul este obligat să transporte, pe cheltuiala sa, bunul care a făcut obiectul confiscării, la locul de predare în custodie stabilit de agentul constatator.
Sancțiunea contravențională complementară este obligatorie!
Pe drumul cu tevi sunt descărcate placi de azbest în drum,deja sfărâmate cam cât palma .Azbest ul fiind material periculos trebuie adunat din mediu,mai sunt aruncate tot în drum tot felul de molozuri în amestec cu de toate(,după porțiunea de drum bună care tine pana la pod).Dacă nu face nimic primăria la drum(beneficiara impozitelor pe terenuri,),care e în ultimul hal,o fac molozarii.
camerele cu care s-au facut filamrile erau omologate? daca nu …. aceste filmari pot fi contrafacute
Daca nu s-a confiscat autoutilitara nu au facut nimic . Aia aduna incontinuare amenzi si tot la debarasat moloz se vor intoarece plus ca ar trebui sa fie obligati la munca in folosul comunitatii.