ARAD. 87 de percheziţii au fost efectuate în 20 de judeţe, printre care şi Aradul, şi în municipiul Bucureşti, într-un dosar care vizează mai multe infracţiuni comise de societatea Delgaz Grid, parte a grupului E.ON. Ancheta a fost demarată de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, care au indicii care indică faptul că Delgaz Grid ar fi comis fapte de înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals. Totul, pentru a obţine un preţ de vânzare mai bun al gazului, preţ plătit, în final, de către consumatori. „Astăzi (n.r. miercuri), 18 noiembrie 2020, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, efectuează 87 de percheziţii în judeţele Alba (6), Arad (1), Bacău (4), Bihor (1), Bistriţa Năsăud (3), Botoşani (4), Caraş Severin (4), Cluj (7), Harghita (3), Hunedoara (5), Iaşi (6), Maramureş (4), Mureş (15), Neamţ (4), Sălaj (2), Satu Mare (1), Sibiu (6), Suceava (3), Timiş (4), Vaslui (2) şi în municipiul Bucureşti (2), la sediul unei societăţi comerciale care are ca şi obiect principal de activitate distribuţia combustibililor gazoşi, prin conducte, precum şi la punctele de lucru ale acesteia”, se arată în comunicatul Inspectoratului de Poliţie Alba. Tot acolo se precizează faptul că „din cercetări, a rezultat bănuiala rezonabilă că, în perioada 2018 – 2019, la nivelul unuia dintre centrele de operaţiuni ale societăţii, ar fi fost modificate fişe de defect, raportându-se un număr mai mare de defecte cu pierderi de gaze naturale”.
Pentru bani
De ce ar fi raportat E.ON pierderi mai mari? Pentru a încasa mai mult de la abonaţi. „Astfel, ar fi crescut, în mod artificial, consumul tehnologic la nivelul societăţii, care ar fi fost transmis, lunar, către Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei şi ar fi fost acceptat la stabilirea tarifelor de distribuţie a gazelor naturale, impactul valorii totale fiind de 10,4% . Prin transmiterea acestor date, societatea de distribuţie a gazului ar fi indus în eroare instituţia care reglementează activitatea în acest domeniu, iar acest lucru ar fi condus la stabilirea unor tarife eronate de distribuţie a gazelor naturale”, mai spun poliţiştii din Alba. Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals, în acest moment procedural fiind începută urmărirea penală in rem.
La percheziţii au participat 261 de poliţişti din judeţele Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Caraş Severin, Cluj, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiş, Vaslui şi Bucureşti.
Spun că oferă sprijin
„Strânşi cu uşa”, reprezentanţii Delgaz Grid anunţă că vor sprijini investigaţia autorităţilor. „La nivelul companiei Delgaz Grid s-a desfăşurat un control privind o situaţie aflată în atenţia organelor de aplicare a legii, referitoare la fluxurile specifice distribuţiei de gaze naturale. Investigaţia autorităţilor este sprijinită de compania noastră şi prin furnizarea rezultatelor unei anchete interne, desfăşurată pe parcursul anului 2019”, spun reprezentanţii companiei. Aceştia au arătat că pun la dispoziţie anchetatorilor toate documentele necesare.
„În toate situaţiile de acest fel, compania noastră cooperează deplin şi transparent cu autorităţile, cărora le pune la dispoziţie cu celeritate toate documentele şi informaţiile necesare. Delgaz Grid îşi reafirmă angajamentul privind respectarea legilor şi a tuturor reglementărilor care îi sunt aplicabile în toate activităţile pe care le desfăşoară”, se mai arată în poziţia companiei energetice făcută publică după percheziţiile anchetatorilor.
Trimite articolul
XMai sunt si altele. Forteaza inlocuirea contoarelor G4, de 6 mc/ora cu G6 de 10 mc/ora. Desi buletinele de verificare metrologica sunt aparent in regula, la aceiasi configuratie de consumatori de gaz, G6 contorizeaza cu 15-16% mai mult decat G4. Se poate verifica de catre oricine, montand un G4 inseriat cu G6 livrat de Del Gaz Grid, bineinteles cu modidficarea de rigoare a dosarului
de gaz. O termoteca de 28/32 Kw si o masina de gatit, functionand simultan, nu depasesc 4 mc/ora, dar in multe cazuri Del Gaz instaleaza G6 de 10 mc/ora. Pentru ca stiu foarte exact de diferenta mentionata. Explicatia lor: exista varfuri momentane de consum de peste 10 mc, chiar daca consumul mediu pe ora este de 3-4 mc. Bărbi.
-
Firmele care fabrica aceste contoare dubioase,sunt pe mana cu ei….Am aceeasi centrala termica,nimic schimbat..Nu mai este Sam-Gas,si imediat,brusc,consumul este mult crescut..Nu e frig,nu e ger…Nici macar nu esti intrebat,sau proces verbal de inlocuire contor gaz.
Ajungi acasa si iti dai seama ca ti-a fost schimbat contorul…Nu contact,nu..nimic….Simplu..Nici macar acel avertisment,ca se intrerupe gazul pe condomeniu…
Au scos din priza detectorul,senzorul, situat la etajul 4 si BUN RAMAS….
Ca să nu mai vorbim de faptul că contoarele măsoară metri cubi, și noi plătim megawați de energie. Adică dumnealor mai au un indice de calitate al gazului, care se modifică de la lună la lună și care este total netransparent pentru clienți. De ce nu instalează contoare care măsoară exact ceea ce plătim: megawați?
La gaz,nu reusesti sa fii contabil casnic,ca sa-i poti intelege cumva,pe ce baza factureaza,pe ce baza monitorizeaza?
Problema grava ale asociatiilor de locatari,in schimb,este Apa Canal,acesti impostori,pe salarii calde…Au scapat total controlul,asupra citirilor,de prin birouri caldute…Sunt total depasiti…Estimeaza,aproximeaza haotic,ajungandu-se ca MC de apa sa fie platit pana la peste 30 Lei….si ei,dansii, sunt basma curata,mereu…
Estimarea si regularizarea lor,ilegala, a dus la facturi haotice…dar intervine sora mai mica,TECHEM,care incearca,tot pe banii casnicilor,recuperarea pierderilor.,bineinteles cu castigul lor procentual…Este o gainarie maxima si DNA trebuie sa taie si sa spanzure!
Dar cine sa o faca?Cine ar face asa ceva?
Nimeni nu s a băgat pana acum în bucătăria interna a firmelor mari.Adică au avut liber la înșelăciune. Sa ne amintim de contractul unei firme de electricitate care spunea ca face investiții cu bani aduși de acasă, în realitate a adunat banii din mărirea preturilor tepuindu I pe romani .Macar așa de imagine bn ca se mai face ceva.
Pe când și un control la “e.on asist complet” alți bandiți profesioniști !
Renunt la contractul cu EON, tocmai au pierdut un client! Recomand sa faceti la fel, merita o corectie acesti ordinari! Ne trateaza ca pe niste papuasi din Pacific, noroc ca au venit ei din Germania sa ne ofere gaz. Gaz cumparat din Rusia!
Daca ai de facut o modificare la gaz si nu ai proiect mergi la del gaz si te rezolva fara acte proiect .cum e gazul la anl uri in micalaca.
-
ANL-urile au proiect de gaz, dar se afla in posesia proprietarului, adica a primariei. Doar proprietarul poate cere modificari la instalatia de gaz, chiriasii nu.
-
Veritas poate ai parte si tu de manariile lor.ori esti angajat del gaz
-
As adauga la lista ilegalitatilor Eon Gaz contractul tip DUO pentru furnizare gaz, electricitate si servce instalatie gaz. Un contract incheiat in 30 iunie nu are infrastructura necesara pentru comunicarea indexului contorului de energie electrica, facturarea facindu-se pausal. Astazi s-a citit indexul contorului de gaz si la intrebarea mea adresata delegatului Eon mi s-a raspuns ca poate din ianuarie 2021 o luna se va citi gazul o luna energia electrica. A mai adaugat ca au instrumentul pentru citire electricitate dar el nu comunica cu calculatoarele. Rezultatul este ca prima factura de tip pausal a fost de CINCI ori mai mare fata de consumul lunar inregistrat de ani de zile. Ma surprinde faptul ca nu am observat reactii la aceasta situatie, nici la acest articol nici in alte publicatii, noi fiind din generatia aia “retrograda” educata inainte de ’89 obisnuiti sa platim ce am consumat.
Furtul este sfant sport national la Romani ce sa ne mai ascundem santem hotii …
lol
Lasati ca si ENEL a avut sau inca are o gasca din asta de inselatori.
200 de euroi…dau la unu meserias…sa imi intepe contoru…
Pe cand o descindere si Compania de Apa Arad unde se incaseaza bani rezultati din apa de ploaie ( cica canalizare pluviala) este o hotie pe fata datorita faptului ca ei se raporteaza la prognozele meteo date de Centrul Meteorologic Banat-Crisana cu sediul in Timisoara Str. Gh. Adam Nr. 15 cu arie de raspandire in Banat si regiunea Crisana , de unde stiu DOBITOCII din acest centru cata apa de ploaie cade pe metru patrat in Arad in zona industriala de pilda pentru ca apoi Compania de apa Arad sa emita facturi de zeci si sute de mii de lei la societatile comerciale. Toti acesti angajati ai statului Roman iau banii de salarii din pomana politica . DGA va rog puneti-va pe treaba, sau i-i acoperiti pe cei care fura “legal”?