Fie că este vorba de case, apartamente sau terenuri, arădenii se feresc să mai facă orice investiţie. Această teamă de a mai cumpăra bunuri imobile, cauzată şi de lipsa creditării şi implicit a lichidităţilor, a făcut ca Finanţele să fie puse în situaţia de a nu putea valorifica mai nimic din totalul imobilelor sechestrate.
Chiar şi în condiţiile în care la cea de a treia licitaţie preţurile pentru achiziţionarea de apartamente sau case aflate în sechestrul Fiscului scade la jumătate, cumpărătorii sunt foarte puţini. „Până în acest moment, în 2009, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Arad a sechestrat 192 de bunuri imobile, reuşind să valorifice prin instrumentul licitaţiilor publice doar şapte imobile”, a punctat purtătorul de cuvânt al DGFP Arad, Călin Arusti.
Făcând un calcul matematic simplu, se poate vedea că un apartament cu trei camere situat la parter, având o suprafaţă de 87 de metri pătraţi, deşi a fost scos la licitaţie la un preţ iniţial de aproximativ 189 mii lei (44 mii euro), ajunge după două licitaţii nereuşite să fie ofertat la circa 94 de mii de lei (22 de mii de euro). Preţurile sunt extrem de mici, dar, cu toate acestea, imobilele rămân în sechestrul Fiscului. Până când? Nu se ştie.
A.P.
Citiți principiile noastre de moderare aici!