„Această ediție a VI-a, și ne încăpățânăm să ne dorim încă multe de acum înainte, dacă vom fi destul de inspirați, a avut particularitățile ei – ne spune lucia Bibarț, responsabil PR la Biblioteca Județeană „A.D. Xenopol”.
Dacă la celelalte ediții am avut o participare vecină cu torentele, anul acersta participarea a fost mai calmă, mai temperată. Dacă edițiile trecute numeroase scrisori soseau din țară, eclipsând participarea arădeană, anul acesta s-a întâmplat exact pe dos.
Și…dacă câștigătorii veneau din cele mai diverse regiuni ale țării, anul acesta arădenii, cu două excepții, au luat tot!
Constanta ultimilor ani de concurs: am sesizat, cu bucurie, că unele persoane, au revenit cu scrisori, chiar dacă, au mai făcut-o și altădată. Că nu au fost dezamăgiți, deși pierdanți, anul trecut. Ba, anul acesta, au luat premiu.
Este cazul doamnei Elena Stan din Prahova, dar si cazul lui Adrian Sereș din Arad – nepremiat, însă prezent cu o lucrare meritorie și anul acesta.
Un caz deocamdată unic, este acela al Denisei Krantz, din Arad, elevă a Colegiului tehnic de Construcții și de Protecția Mediului.
Denisa a fost premiată două ediții la rând, iar anul acesta a primit pe lângă Locul I , la secțiunea Adolescenți, și o distincie specială, mai ”materială” , o recompensă venită pentru frumusețea scriiturii.
Au fost și alți elevi arădeni care ne-au scris de mai multe ori.
O altă constantă a concursului nostru o constituie prezența a câte unei scrisori sosite din străinătate: din Moldova, Ungaria și anul acesta, din Germania.
Constant este și faptul că toate scrisorile românilor de peste graniță au fost remarcate de juriu și premiate” .
Și apropo de juriu și de constante, la ultimile ediții am avut aceiași ”jurați”: Anca Giura – președinte, Livia Nadiș și Diana Brade. Toate foarte tinere și dedicate profesoare de Limbă și Literatură Română.
Ineditul anului 2012 a fost contribuția Moodle România – prin Cosmin Herman – în acordarea a două premii pentru cele mai frumoase două scrisori din concurs.
A fost un moment de bucurie și zâmbete salutat de gazde și păstrat în arhiva evenimentelor foarte plăcute, reușite ale bibliotecii arădene.
Felicitări tuturor participanților la concurs!.
Momente lirice
La premiere s-au prezentat momente lirice cu: Eminescu, Labiș și Stănescu.
S-au citit cele mai frumoase scrisori – momentele lirice oferite de premiați -, s-au împărțit diplome, cărți și flori.
„Scrisorile câștigătoare se regăsesc pe site-ul bibliotecii și în expoziția din holul instituției” Lucia Bibarț
Citiți principiile noastre de moderare aici!