Iubire, ezitare, tinerețe, relații, căsătorie, schimbare… Sunt dar câteva din cuvintele care pot fi folosite pentru a descrie un spectacol (regia Antonella Cornici, text Mimi Brănescu) în care, fără doar și poate, se va regăsi, fiecare.
Viaţa este un joc sau o joacă? Indiferent de vârstă, preocupări, statut social, suntem mereu implicaţi. Când, la un momentdat, odată cu trecerea timpului, regulile încep să se complice trebuie să alegem: ne mai jucăm sau renunţăm? ”Flori, fete, filme sau băieţi” este o comedie în care te vezi pe tine când iubeşti. Când eşti timid sau bravezi. Când iei decizii proaste. Mai puțin proaste. Când încalci regulile sau abia le faci. Când simți că trăieşti. “Flori, fete, filme sau băieţi” este o comedie savuroasă care stârnește hohote de râs aproape la fiecare scenă.
Dialogurile sunt spumoase, iar gesturile și manifestarile de afecțiune sunt tratate cu ironie și mult haz: „Bill: Altceva ce să-i duc?/ Tom: Nimic. Te duci să vorbeşti cu ea, nu? Vezi cum stă treaba şi după aia îi duci flori. Peste un an doi. Să fim sănătoşi./ Bill: Nu pot să mă duc fără flori. /Tom: Şi unde le ţii? / Bill: Ĩn mână. / Tom: Te duci cu florile-n-mână? Şi dacă te vede cineva, ce faci? / Bill: Le bag în geantă. / Tom: Şi după aia? Umbli cu geanta după tine? Nu e bine. / Bill: Mă duc noaptea. / Tom: Noaptea cu flori? Treaba ta.”
“Flori, fete, filme sau băieţi”?
Două fete, doi băieţi, complet diferiți. O poveste despre prietenie și iubire. La şaisprezece ani. O poveste despre cum ne maturizăm şi ce poate să însemne toate astea pentru fiecare, despre cum ne schimbăm odată cu trecerea timpului și cum se distruge tot într-o clipă… O poveste în care mulţi dintre noi ne vom regăsi – în expresii, în gesturi, în visurile noastre mărunte. O poveste care surprinde trei etape importante din viața unui cuplu: îndragostirea, căsătoria și despărțirea. Totul, adus în fața publicului pe un fond sonor excelent, cu muzică bună și un Bobo Burlăcianu (Fără Zahăr) care și-a pus amprenta, în stilu-i caracteristic, pe spectacol.
După prima scena, cea a îndrăgostirii, urmează viața de cuplu, care se împarte în activități precum: uitatul la televizor, pocnit din degete și migrene, bune pretexte pentru ca unul din parteneri să se eschiveze de la sexul conjugal.
În final, cele două cupluri decid să o ia pe drumuri diferite dar asistăm la o piesă ciclica, în care sfarsitul seamană cu începutul, iar goana după dragoste continuă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!