În deschiderea vernisajului a luat cuvântul muzeograful Corina Dubeştean Ianota, care a spus: “Ce poate fi mai frumos decât florile? Şi pentru că toată lumea aşteaptă explozia de culori a primăverii, noi vă oferim altfel de flori, cele izvorâte din talentul şi imaginaţia unor oameni pasionaţi de culoare, care mi-au dezvăluit în premieră intenţia lor de a pune bazele unui cenaclu de arte plastice la Lipova. Vă vom încânta apoi cu un buchet de flori ale cugetului, versuri pline de emoţie, dedicate femeii şi renaşterii naturii”.
Lucrările expuse aparţin unor pictori locali, unii cunoscuţi, alţii aflaţi la primele emoţii artistice: Lenuţa Buha, Vasile Varga, Partenie Crişan, Mariana Ştefănescu , Maria Drăgan , Monica Crişan. Lor li s-au alăturat cu lucrări tinerele talente ale profesoarei Camelia Iordache de la Clubul Copiilor Lipova: Sarah Iancu, Diana Alexe, Lorena Zaha, Alexandra Bursuc, Beatrix Hallai, Larisa Paşcalău.
Al doilea moment anunţat al evenimentului a fost recitalul de poezie oferit de o parte din membrii cenaclului “Muza” din Lipova. Au citit – din creaţiile proprii şi din ale colegilor – Zenovia Lascu Broncz, Lenuţa Buha, Liliana Lupu şi Alin Păcurar, cu promisiunea de a organiza cât de curând un amplu spectacol de poezie lipovană, ocazionat de lansarea unei cărţi şi a unui nou număr al revistei “Muza”.
Primii vizitatori au fost elevii celor două licee lipovane, care şi-au felicitat colegii pentru reuşitele lor artistice şi n-au scăpat prilejul de a se fotografia alături de ei şi de lucrările lor artistice.
“Artistul este un om special, care trebuie apreciat aşa cum este el, cu bune şi cu rele, mai mult prin reuşite şi mai puţin prin nereuşite. Artistul e ca un izvor, care curge neoprit, oferindu-se tuturor, indiferent dacă cineva se opreşte sau nu să-i soarbă apa în căuşul palmei. Să dăm ocazia acestor artişti să ne bucure cu roadele creaţiei lor sincere şi să-i încurajăm în efortul lor” reţinem din cuvântul prof. Marius Iercoşan de la Liceul “Atanasie Marienescu” Lipova.
“Mă bucur că printre protagoniştii acestei sărbători a picturii şi poeziei sunt şi elevi de la liceul nostru. Sper ca pe viitor şi alţi copii talentaţi să le urmeze exemplul” aflăm de la prof. Eugen Dincă de la Liceul “Sever Bocu”.
La rândul său, sculptorul Dumitru Şerban, preşedintele filialei arădene a Uniunii Artiştilor Plastici, a adăugat: “Felicit pe toţi cei care şi-au arătat preaplinul talentului şi simţirii lor artistice, pictori şi poeţi deopotrivă, în această zi de suflet, 8 martie-Ziua Femeii. Ideea unui cenaclu de arte plastic la Lipova este una remarcabilă şi vă doresc succes în împlinirea acestui frumos demers artistic”.
Flori şi versuri pentru eternul feminin
Flori şi versuri pentru eternul feminin
Cu ocazia zilei de 8 Martie - Ziua Internaţională a Femeii - Muzeul oraşului Lipova a organizat o frumoasă manifestare cultural-artistică, în cadrul căreia a fost vernisată expoziţia de pictură şi tehnică mixtă intitulată sugestiv “Flori”, care poate fi vizitată până la finele lunii aprilie.
Trimite articolul
XCele mai citite știri
Mapamond
Rețeaua de socializare TikTok a încetat sâmbătă seara târziu să mai funcționeze în Statele Unite, după ce Curtea Supremă a confirmat vineri o lege adoptată anul trecut de Congres, care obliga platforma să se disocieze de societatea-mamă, ByteDance din China, sau să fie închisă, transmit agențiile internaționale de presă.
1
Local
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac au depistat în urma controalelor efectuate în zona de competență patru cetățeni străini fără drept de a călători în spațiul Schengen.
1
România
InfoCons, alături de partenerul său Declaratie-Nutritionala.ro, a realizat un studiu detaliat asupra ciorbei de perișoare comercializate în restaurante, având în vedere ingredientele și valorile nutriționale.
ARADON Sport local
Dan Moraru le-a dat 30 de minute în teren jucătoarelor venite de pe bancă.
România
Un cutremur cu magnitudinea 3,7 grade s-a produs sâmbătă după-amiaza, la ora locală 16:36, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, potrivit informațiilor publicate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).
Evenimente
Un eveniment organizat de Complexul Muzeal Arad, în parteneriat cu ISF şi ASF, îşi propune să educe financiar noile generaţii.
Local
Investiția s-a făcut din fonduri europene, în cadrul proiectului „Îmbunătățirea managementului calitativ al râurilor transfrontaliere: Criș (Körös), Mureș (Maros) și Tisa (Tisza)”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!