„Alocările bugetare făcute de guvernul PSD-ALDE către unitățile administrativ-teritoriale din județul Arad sunt semnificative și denotă că nu criteriul partinic a stat la baza repartizării acestor sume importante, ci proiectele pe care administrațiile locale au fost capabile să le întocmească. Cei care vor studia lista alocărilor bugetare, vor putea vedea cu ușurință acest lucru.
După chipul, asemănarea și stilul liderului penelisto-pedelist de la Arad, o întreagă generație de epigoni încearcă să se evidențieze în destul de searbăda viață politico-administrativă din orașul în care trăim, cu atitudini de genul „dacă iese ceva e meritul nostru, dacă nu, e vina celorlalți”. Această atitudine păguboasă a făcut ca Aradul să se afle în coada județelor și municipiilor din această parte de țară, pentru că administrația locală a preferat întotdeauna hârjoana politică în dauna concertării eforturilor tuturor actorilor politici, atunci când interesele majore ale comunității o cer. Așadar, în contextul alocărilor bugetare de aproape 645 de milioane de lei, majoritatea localităților din județul Arad va avea asigurată finanțarea unor importante obiective de investiții locale”, declară Florin Galiş. Cu toate acestea, spune liderul ALDE Arad, este puţin probabil că PNL va recunoaşte acest lucru.
„Cu toate acestea, mă aștept ca bocitorii de serviciu de la PNL să iasă cu aceleași texte, cum că Aradului nu i se dă și nu i se face. E un model politic și de comunicare depășit, dar la care observ că PNL ține foarte mult. Pe de altă parte, măsurile luate în cadrul coaliției de guvernare, dincolo de anumite sincope, pe care nu ne facem că nu le vedem, au adus România pe un trend pozitiv. Contextul actual este unul în care perspectivele economice rămân favorabile creșterii și consolidării”, a mai spus Galiş, care reaminteşte că Agenția internațională Fitch a îmbunătățit ratingul României la „BBB minus”, cu perspectivă stabilă: „ Este încă o dovadă a funcționării coaliției PSD-ALDE, grație căreia economia țării urmează un trend ascendent. Fitch este ultima agenție internațională ce recunoaște eficiența programelor economice promovate de coaliția de guvernare, după Banca Mondială, Fondul Monetar Internațional, Comisia Europeană respectiv Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Estimările economice pe care a fost fundamentat programul de guvernare, un program bine calculat, articulat, se demonstrează a fi corecte, fiind confirmate de organismele financiare internaționale, care și-au revizuit prognozele sceptice de la începutul anului 2017. Astfel, există încredințarea faptului că România se va încadra în deficitul bugetar de 2,9%, asumat prin programul de guvernare”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!