Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad şi Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP) au organizat, zilele trecute, la Castelul de la Macea, cea de-a doua sesiune din cadrul Programului naţional de formare pentru experţii în evaluare şi acreditare ai ARACIP. Proiectul este realizat de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP) şi este co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial – Dezvoltarea Resurselor Umane. Studiile se derulează pe o perioadă de trei ani, cu patru sesiuni, unde sunt angrenate fonduri europene în valoare de 5 milioane de euro.
Manela Stoica, inspector ARACIP, responsabil Centru Arad a subliniat că ARACIP are în vedere realizarea de standarde specifice pentru fiecare nivel de învăţământ din România şi un lucru foarte important o hartă a riscului la nivel naţional în sensul că şcolile vor fi grupate în mai multe clase, şi se va putea realiza o ierarhie a şcolilor. „Cursul de formare pentru experţi şi formatori ARACIP se află la a doua etapă, care se desfăşoară la Centrul ARACIP de la Macea. Experţii şi evaluatorii vor ajuta activitatea noastră, deoarece se va declanşa activitatea de evaluare periodică, ceea ce înseamnă că toate şcolile din ţară vor trece printr-o evaluare externă”.
Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rectorul UVVG ne-a declarat că universitatea arădeană „participă alături de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP) la acest proiect strategic, care are în vedere o serie de linii directoare privind creşterea calităţii învăţământului preuniversitar, dar şi modul de integrare al elevilor în învăţământul superior”.
V.F.
Citiți principiile noastre de moderare aici!